Primarul Londrei: Incidentele antisemite au un „efect de frică” asupra comunității evreiești din Marea Britanie

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că instituția pe care o conduce și celelalte autorități britanice fac eforturi pentru a proteja comunitatea evreiască a orașului, din cauza temerii că luptele israeliano-palestiniene vor duce la o creștere a antisemitismului, transmite BBC News, care citează Sky News. „Este posibil să fii foarte furios în legătură cu ceea […]

Primarul Londrei: Incidentele antisemite au un „efect de frică” asupra comunității evreiești din Marea Britanie

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că instituția pe care o conduce și celelalte autorități britanice fac eforturi pentru a proteja comunitatea evreiască a orașului, din cauza temerii că luptele israeliano-palestiniene vor duce la o creștere a antisemitismului, transmite BBC News, care citează Sky News.


„Este posibil să fii foarte furios în legătură cu ceea ce se întâmplă în Israel, Gaza și Cisiordania. Ceea ce nu este scuzabil, pe de altă parte, este să folosești asta ca scuză pentru a fi antisemit și rasist. Nu poate exista nicio scuză pentru asta”, a declarat primarul capitalei britanice, citat de Sky News.


Sadiq Khan a mai spus că incidentele antisemite au un „efect de frică” asupra comunității evreiești din Marea Britanie. Totodată, primarul a condamnat „rasismul rușinos”, în timp de poliția metropolitană investighează un caz de abuz antisemit care a avut loc în nordul Londrei. Mai multe persoane au strigat cuvinte antisemite dintr-un convoi de mașini, în zona St John’s Wood.Premierul Boris Johnson a postat, de asemenea, un mesaj pe contul său de Twitter, în care a scris că „nu este loc pentru antisemitism în societatea noastră”.Poliția metropolitană a arestat deja patru bărbați în cazul abuzului antisemit din capitala britanică.