Primarul din Piatra Neamț taie peste 200 de pomi fructiferi pe motiv că pătează asfaltul. „Vom planta arbori ornamentali”

Andrei Carabelea, primarul din Piatra Neamț, spune că înlăturarea pomilor fructiferi e impusă de modernizarea orașului. „În cadrul proiectelor de modernizare a coridoarelor de mobilitate este prevăzută și amenajarea spațiilor verzi. Acest lucru implică, pe lângă amenajarea gazonului, și plantarea de arbori potriviți condițiilor climatice din orașul nostru, care să fie adaptați mediului de aici”, […]

Primarul din Piatra Neamț taie peste 200 de pomi fructiferi pe motiv că pătează asfaltul. „Vom planta arbori ornamentali”

Andrei Carabelea, primarul din Piatra Neamț, spune că înlăturarea pomilor fructiferi e impusă de modernizarea orașului.

„În cadrul proiectelor de modernizare a coridoarelor de mobilitate este prevăzută și amenajarea spațiilor verzi. Acest lucru implică, pe lângă amenajarea gazonului, și plantarea de arbori potriviți condițiilor climatice din orașul nostru, care să fie adaptați mediului de aici”, a transmis Primăria Piatra Neamț.

Potrivit comunicatului Primăriei Piatra Neamț, cei 225 de pomi fructiferi creează disconfort trecătorilor pentru că „pătează trotuarele”.

Aceștia vor fi tăiați îi înlocuiț cu 1.978 de arbori ornamentali, „mult mai potriviți pentru spațiile verzi”.

„Zilele acestea în orașul nostru se taie câteva sute de pomi fructiferi. Mai exact, 225 de astfel de arbori care pătează aleile și nu numai. Iar în locul lor vom planta 1.978 de arbori ornamentali, ținând cont de regulile de estetică urbană. Specii de copaci adaptate climatului zonei, care vor crește frumos, mult mai potriviți pentru spațiile verzi din oraș decât pomii fructiferi”, a transmis Andrei Carabelea.

Printre arborii ornamentali care urmează să fie plantați în Piatra Neamț se numără, potrivit primarului, teiul argintiu, frasinul, chiparosul albastru, zada, pinul, mesteacănul argintiu, chiparosul, ienupărul sau arțarul japonez.

Prin această acțiune, edilul din Piatra Neamț promite că aerul în oraș va fi mai curat, la fel și trotuarele.

Foto: Ziar Piatra Neamț