Primarul din Măgureni a fost demis de prefect. Reacția edilului

Prefectura Prahova a anunțat că, prin ordin al prefectului, mandatul primarului din Măgureni, Gheorghe Iordache, a încetat înainte de termen. Contactat telefonic, edilul susține că, momentan, nu a fost suspendat, pentru că nu a primit încă ordinul prefectului. Anunțul privind încetarea mandatului primarului din Măgureni a fost făcut de Prefectura Prahova, care a precizat că […] Articolul Primarul din Măgureni a fost demis de prefect. Reacția edilului apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Primarul din Măgureni a fost demis de prefect. Reacția edilului

Prefectura Prahova a anunțat că, prin ordin al prefectului, mandatul primarului din Măgureni, Gheorghe Iordache, a încetat înainte de termen. Contactat telefonic, edilul susține că, momentan, nu a fost suspendat, pentru că nu a primit încă ordinul prefectului.

Anunțul privind încetarea mandatului primarului din Măgureni a fost făcut de Prefectura Prahova, care a precizat că ordinul a fost emis după ca urmare a înscrierii primarului în alt partid față de cel pentru care a candidat și a fost ales în 2016. Situația se referă și la alți nouă consilieri locali din Prahova.

„Prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, a emis, în ultimele zile, ordinele de încetare a mandatelor înainte de expirarea duratei normale, ca urmare a înscrierii în alte partide față de cele pentru care au candidat și au fost votați la alegerile locale din 2016, pentru primarul unității administrativ teritoriale (UAT) Măgureni și pentru nouă consilieri locali din UAT-urile: Filipeștii de Pădure (2), Iordăcheanu (3) și Mizil (4). Dispozițiile au fost deja comunicate celor în cauză”, se arată în comunicatul Prefecturii Prahova.

Contactat telefonic, primarul comunei Măgureni, Gheorghe Iordache, susține că nu a fost suspendat din funcție.

„În momentul actual nu sunt suspendat din funcție pentru că nu am primit ordinul prefectului. În 2016 am candidat din partea ALDE, iar în prezent candidez din partea PPU-SL, însă situația stă cu totul altfel. ALDE nu a funcționat, din noiembrie anul trecut, câteva luni. Nu eu am demisionat din ALDE, ci partidul pentru care am muncit s-a gândit să mă excludă abuziv. Eu am muncit pentru ALDE, iar organizația din Măgureni a fost singura care a câștigat alegerile europarlamentare, pe lângă rezultatele bune de la parlamentare și de la locale. Însă ALDE a considerat să-și bată joc, pe motiv că nu mi-am plătit cotizația, în condițiile în care eu am încercat să plătesc dar n-am avut unde. Ce ar fi însemnat? Să nu mai candidez? Concluzia este că la ora actuală nu sunt suspendat din funcție, iar la ora actuală eu am multe responsabilități la Măgureni, așa cum am avut responsabilitate în momentul în care am deschis anul școlar”, a precizat Gheorghe Iordache, primarul comunei Măgureni.

Potrivit Prefecturii Prahova, până la această dată, în Prahova au mai fost luate astfel de decizii pentru edilii UAT-urilor: Băicoi, Mizil, Bănești, Bărcănești, Ciorani, Iordăcheanu, Provița de Sus și Păulești, precum și pentru doi consilieri județeni și alți 19 consilieri locali: Mizil (5), Albești Paleologu (3), Măgurele (3), Scorțeni (2), Iordăcheanu (4) și Posești (2).

„Ordinele au fost emise în baza prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul Administrativ, coroborate cu prevederile Legii nr.14/2003 – Legea partidelor politice, republicată. Conform legislației în vigoare, în situația în care mandatul primarului ales la alegerile locale din anul 2016 a încetat înainte de termen, atribuțiile acestuia sunt preluate de către viceprimarul ales, care devine viceprimar cu atribuții de primar”, a mai precizat Prefectura Prahova.

Foto – sursă – Facebook

Articolul Primarul din Măgureni a fost demis de prefect. Reacția edilului apare prima dată în Observatorul Prahovean.