Primarul din Baia Mare, acuzat de un contracandidat că mituiește bătrânii cu tichete de masă

Cătălin Cherecheș este primarul municipiului Baia Mare și candidează pentru al patrulea mandat al orașului. Contracandidatul său, Mircea Cirț, îl acuză pe edil că a dat mită electorală în timpul campaniei pentru alegerile locale. Este vorba despre tichete-cadou oferite persoanelor vârstnice, scrie Ziare.com. ”Profitând de poziția sa de primar în funcție, candidatul la primăria municipiului […]

Primarul din Baia Mare, acuzat de un contracandidat că mituiește bătrânii cu tichete de masă

Cătălin Cherecheș este primarul municipiului Baia Mare și candidează pentru al patrulea mandat al orașului. Contracandidatul său, Mircea Cirț, îl acuză pe edil că a dat mită electorală în timpul campaniei pentru alegerile locale. Este vorba despre tichete-cadou oferite persoanelor vârstnice, scrie Ziare.com.


”Profitând de poziția sa de primar în funcție, candidatul la primăria municipiului Baia Mare din partea Coaliției pentru Maramureș a început, în plină campanie electorală, distribuirea de tichete valorice către mai mult de 6.000 de vârstnici băimăreni cu venituri reduse. Tichetele sunt prezentate ca un dar de 1 octombrie, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, dar sunt distribuite în timpul campaniei electorale, cu mai bine de două săptămâni înainte de data vizată.


Tichetele în valoare de 50 de lei sunt expediate împreună cu o scrisoare semnată de Cătălin Cherecheș și deja au ajuns la destinatari, care sunt și alegători în 27 septembrie. Acțiunea este asumată și în scrisoare, și pe pagina oficială a Municipiului Baia Mare. În aceste documente se recunoaște că expedierea tichetelor valorice a început, că se face ”în pragul unui moment important, alegerile locale”, ba se și se strecoară și sloganul Coaliției pentru Maramureș, ”oameni harnici, puternici şi cinstiţi”.


Ca să fie foarte clar, sunt total de acord cu distribuirea acestor ajutoare și apreciez gestul făcut pentru seniorii care merită cu prisosință așa ceva și în fața cărora mă înclin cu nemăsurat respect. Reproșez doar încălcarea legii electorale, prin distribuirea lor în interiorul campaniei”, a scris Mircea Cirț, candidat PNL la Primăria Municipiului Baia Mare pe pagina sa de Facebook.


https://www.facebook.com/noulprimar/posts/149731793209495

Pe pagina oficială a primăriei e postat un anunț în care se arată că peste 6.000 de bătrâni din oraș vor primi tichetele de câte 50 de lei, din banii municipalității, și este precizat că e vorba despre ”inițiativa primarului Cătălin Cherecheș”.