Primăria Ploiești pierde 6 milioane de lei! Fosta admnistrație a plătit deja suma supraevaluată de peste 10 ori pentru proiectul de la Podul Înalt

Primăria Ploieşti pierde 6 milioane de lei, finanţare europeană pe care ar fi trebuit s-o primească în cadrul proiectului de modernizare a ieşirii spre Târgovişte. Corecţia a fost impusă de Ministerul Dezvoltării, care invocă o încălcare a legii achiziţiilor în privinţa contractului de proiectare. Conform actualiateaprahoveană.ro, Autoritatea de management a considerat că administraţia ploieşteană a […] Articolul Primăria Ploiești pierde 6 milioane de lei! Fosta admnistrație a plătit deja suma supraevaluată de peste 10 ori pentru proiectul de la Podul Înalt apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Primăria Ploiești pierde 6 milioane de lei! Fosta admnistrație a plătit deja suma supraevaluată de peste 10 ori pentru proiectul de la Podul Înalt

Primăria Ploieşti pierde 6 milioane de lei, finanţare europeană pe care ar fi trebuit s-o primească în cadrul proiectului de modernizare a ieşirii spre Târgovişte. Corecţia a fost impusă de Ministerul Dezvoltării, care invocă o încălcare a legii achiziţiilor în privinţa contractului de proiectare.

Conform actualiateaprahoveană.ro, Autoritatea de management a considerat că administraţia ploieşteană a greşit, în mandatul trecut, în momentul în care a acceptat creşterea valorii pentru partea de proiectare, de la 570.000 de lei iniţial la 3.590.000 de lei şi ulterior la puţin peste 6 milioane de lei, de peste 10 ori mai mult.

Suma a fost deja plătită către firma de consultanţă care s-a ocupat de proiectele europene ale municipalităţii. Corecţia impusă este de 100% din valoare. Asta înseamnă, mai simplu spus, că Uniunea Europeană nu va mai deconta nici măcar un cent pentru proiectul respectiv.

Vorbim strict despre partea de proiectare. Asta înseamnă că lucrările în cadrul proiectului nu sunt puse în pericol în acest moment, însă chiar şi aşa o pierdere de 6 milioane de lei rămâne una „dureroasă” pentru bugetul local.

citește continuarea pe actualitateaprahoveană.ro 

Articolul Primăria Ploiești pierde 6 milioane de lei! Fosta admnistrație a plătit deja suma supraevaluată de peste 10 ori pentru proiectul de la Podul Înalt apare prima dată în Observatorul Prahovean.