Primăria Fetești a folosit deja fondurile pentru drumuri primite de la Consiliul Județean Ialomița

Primăria Fetești a asfaltat parțial DC 35 cu 100.000 lei, bani cu destinație lucrări pe sectoare de drumuri comunale primiți de la bugetul județean. Primăria Fetești a primit în 2021 100.000 lei pentru lucrări de reparații și întreținere drumuri comunale din localitate. Autoritățile locale speră ca la rectificarea bugetară din toamnă suma să fie suplimentată. În municipiul Fetești sunt două drumuri comunale, DC 34 și DC 35, drumuri pentru care, anual, de la bugetul de stat, prin Consiliul Județean Ialomița, se alocă fonduri pentru reparații și întreținere. Cum nevoia depășește… Articolul Primăria Fetești a folosit deja fondurile pentru drumuri primite de la Consiliul Județean Ialomița apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.

Primăria Fetești a folosit deja fondurile pentru drumuri primite de la Consiliul Județean Ialomița

Primăria Fetești a asfaltat parțial DC 35 cu 100.000 lei, bani cu destinație lucrări pe sectoare de drumuri comunale primiți de la bugetul județean.

Primăria Fetești a primit în 2021 100.000 lei pentru lucrări de reparații și întreținere drumuri comunale din localitate. Autoritățile locale speră ca la rectificarea bugetară din toamnă suma să fie suplimentată.

În municipiul Fetești sunt două drumuri comunale, DC 34 și DC 35, drumuri pentru care, anual, de la bugetul de stat, prin Consiliul Județean Ialomița, se alocă fonduri pentru reparații și întreținere.

Cum nevoia depășește cu mult sumele pe care autoritățile locale ce au drumuri comunale în localități le solicită, Consiliul Județean încearcă să-i împace pe toți cu repartizări mici, insuficiente având în vedere starea actuală a drumurilor.

100.000 lei a primit în 2021 municipiul Fetești pentru lucrări de reparații și întreținere pe DC 35, bani atribuiți prin bugetul județean adoptat în primăvară, obligatoriu de cheltuit până la o viitoare rectificare bugetară în toamnă, în caz contrar suma urmând a fi restituită.

Drumul Comunal 35 este varianta de est a municipiului Fetești iar anul acesta am primit 100.000 lei de la Consiliul Județean Ialomița pentru lucrări pe acest drum. Nu avem voie să folosim acești bani pe alte drumuri din localitate. Dacă nu-i folosim pe DC 35, atunci suntem obligați să dăm banii înapoi.”, explică primarul Laurențiu Șonchereche de ce se asfaltează porțiuni din DC 35 și nu se lucrează pe alte străzi din Fetești.

Traficul este intens pe strada Promenadei, mai ales cu utilaje grele, pe șoseaua ce leagă Autostrada Soarelui de drumul spre Țăndărei sau de DN 2, intersecția de la Chirana, rute folosite de cei aflați în tranzit estival pe direcția Moldova spre și dinspre Litoral.

Ne dorim ca la rectificarea bugetară Consiliul Județean Ialomița să suplimenteze fondurile pentru DC 35 pentru a reface și alte porțiuni de carosabil de pe acest drum.”, adaugă edilul.

În municipiul Fetești va începe asfaltarea străzilor Mihail Sadoveanu și Țăndărei, investiții ce se derulează prin proiectul cu finanțare europeană „Sistem Integrat de Transport Durabil în Municipiul Fetești”.

Orașul de Floci, modernizat contratimp cu bani europeni

Articolul Primăria Fetești a folosit deja fondurile pentru drumuri primite de la Consiliul Județean Ialomița apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.