Primăria Constanța a întocmit un regulament privind utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public

Primăria municipiului Constanța aduce la cunoștința publică proiectul de hotărâre cu privire la Regulamentul privind utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public al municipiului Constanța. Astfel, între altele, Primăria Constanța vrea să aplice o taxă pentru [...] The post Primăria Constanța a întocmit un regulament privind utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public first appeared on Constanța NEWS.

Primăria Constanța a întocmit un regulament privind utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public

Primăria municipiului Constanța aduce la cunoștința publică proiectul de hotărâre cu privire la Regulamentul privind utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public al municipiului Constanța.

Astfel, între altele, Primăria Constanța vrea să aplice o taxă pentru trotinetele electrice care staționează pe domeniul public. În plus, minorii sub 14 ani nu mai au voie să le conducă, iar casca de protecție va fi obligatorie pentru cei sub 16 ani. Conducătorii trotinetelor vor fi obligați să meargă numai pe pistele amenajate pentru biciclete, ori, acolo unde acestea nu există, numai pe șosele, accesul pe trotuare fiind interzis. Acestea nu vor putea fi lăsate pe trotuare cu lățimea mai mică de doi metri, în stațiile pentru transportul în comun, ori în alte zone în care s-ar periclita siguranța traficului rutier sau pietonal, în caz contrar persoanele vinovate fiind pasibile de amenzi de la 200 la 400 lei.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat, începând cu data de 24 noiembrie, pentru o perioadă de 30 de zile lucrătoare:

  • la sediul Primăriei municipiului Constanța situat în bd. Tomis, nr. 51, birou 122;
  • pe site-ul instituției www.primaria-constanta.ro, la secțiunea „De interes public – Transparență Decizională pe Legea 52/2003 – Informare și consultare publică”.

Până la data de 14 decembrie se pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice. Propunerile, sugestiile sau opiniile se vor transmite în scris prin poștă la sediul Primăriei Municipiului Constanța din Bd. Tomis nr. 51, cam. 122, sau prin e-mail la adresa agenti.economici@primaria-constanta.ro Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0241/488136, persoană de contact inspector Mihaela Iordache.

Materialele transmise vor purta mențiunea Recomandare la Proiectul de hotărâre referitor la Regulamentul privind utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public al municipiului Constanța.

The post Primăria Constanța a întocmit un regulament privind utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public first appeared on Constanța NEWS.