Primăria Comarnic are de plată penalități de un milion de euro pentru trei proiecte cu fonduri europene nefinalizate la timp, în 2016

Primăria Comarnic are de plată penalități de aproape un milion de euro pentru trei proiecte cu fonduri europene nefinalizate la termen în urmă cu mai bine de șase ani. În tot acest timp, administrația locală a reușit să achite suma principală restantă în valoare tot de un milion de euro. Șase ani au trecut de […] Articolul Primăria Comarnic are de plată penalități de un milion de euro pentru trei proiecte cu fonduri europene nefinalizate la timp, în 2016 apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Primăria Comarnic are de plată penalități de un milion de euro pentru trei proiecte cu fonduri europene nefinalizate la timp, în 2016

Primăria Comarnic are de plată penalități de aproape un milion de euro pentru trei proiecte cu fonduri europene nefinalizate la termen în urmă cu mai bine de șase ani. În tot acest timp, administrația locală a reușit să achite suma principală restantă în valoare tot de un milion de euro.

Șase ani au trecut de când administrația actuală din Comarnic încearcă să plătească datoria către Ministerul Dezvoltării, sumă aferentă corecțiilor aplicate ca urmare a nefinalizării la timp, în 2016, a trei proiecte derulate cu fonduri europene.

Considerată în 2016, pe bună dreptate, o „grea moștenire din mandatul trecut”, situația critică continuă, pentru că la corecția aplicată s-au calculat și penalități.

Fondurile europene au fost accesate pentru modernizarea a două drumuri și pentru realizarea unui Centru de Afaceri. În cei șase ani care au trecut de la aplicarea corecției pentru nefinalizarea lucrărilor la timp, Primăria Comarnic a reușit să achite suma principală restantă, respectiv un milion de euro.

Ultima plată pentru suma principală, de un milion de euro, a fost în decembrie 2021. Anul acesta începem să plătim penalitățile în valoare de un milion de euro”, a declarant Sorin Popa, primarul orașului Comarnic.

Cât despre Centrul de Afaceri de la Comarnic, care ar fi trebuit să fie finalizat încă de acum șase ani, nici acum nu a devenit functional. Asta pentru că, în cei șase ani care au trecut de la stabilirea sumei de plată către MDRAP, parte din fondurile localității au fost direcționate către datoria de un milion de euro, motiv pentru care nu au mai fost continuate lucrările la Centrul de Afaceri.

Citește și: Localitatea din Prahova care trebuie să plătească penalități de 1.000 de euro/zi

Articolul Primăria Comarnic are de plată penalități de un milion de euro pentru trei proiecte cu fonduri europene nefinalizate la timp, în 2016 apare prima dată în Observatorul Prahovean.