Primar din Teleorman, reținut pentru agresarea sexuală a unei minore dintr-un centru de plasament. PNL a anunțat că-l exclude din partid

Edilul a fost reținut și dus la audieri luni, 18 septembrie, după ce polițiștii au făcut percheziții atât la domiciliul bărbatului, cât și la sediul primăriei, scrie HotNews. UPDATE ora 22.34: PNL Teleorman a anunțat, luni seară, că va convoca în regim de urgență Biroul Politic Județean în vederea excluderii din partid a primarului comunei […]

Primar din Teleorman, reținut pentru agresarea sexuală a unei minore dintr-un centru de plasament. PNL a anunțat că-l exclude din partid

Edilul a fost reținut și dus la audieri luni, 18 septembrie, după ce polițiștii au făcut percheziții atât la domiciliul bărbatului, cât și la sediul primăriei, scrie HotNews.

UPDATE ora 22.34: PNL Teleorman a anunțat, luni seară, că va convoca în regim de urgență Biroul Politic Județean în vederea excluderii din partid a primarului comunei Botoroaga, Mihail Cojocaru, după ce acesta a fost reținut pentru agresiune sexuală asupra unei minore dintr-un centru de plasament al Capitalei.

„Partidul Național Liberal are toleranță zero pentru astfel de situații, precum cea în care se află primarul din județul Teleorman. Ne delimităm categoric de astfel de comportamente și condamnăm cu fermitate orice formă de abuz fizic sau psihic, în condițiile în care cercetările din ancheta în curs de desfășurare vor dovedi că acuzațiile sunt reale”, a transmis luni seară PNL Teleorman, citat de Digi24.

***

Știrea inițială: Secția 21 de Poliție din Capitală a fost sesizată pe 6 septembrie că, la 21 august, o fată în vârstă de 17 ani dintr-un centru de plasament din sectorul 6 ar fi fost agresată sexual de un bărbat, a transmis Poliția Capitalei într-un comunicat.

Victima a povestit anchetatorilor că primarul unei localități din Teleorman a atins-o pe picior, a luat-o în brațe și a încercat să o sărute fără ca ea să își dea acordul, notează Digi24.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate s-a stabilit că bănuit de comiterea faptei este un bărbat în vârstă de 63 de ani din județul Teleorman.
Poliția Capitalei:

El a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul reținut este primarul comunei Botoroaga din județul Teleorman, aflat în funcție de peste 20 de ani, scrie News.ro, citând surse judiciare.

Agresiune a avut loc când fata a mers în Teleorman la mama ei, de unde a fost luată cu mașina de primar. Acesta ar fi abuzat sexual minora chiar în sediul Primăriei, care era închisă la acel moment.