Presupusul turnător al scriitoarei Herta Muller va fi revocat din conducerea Muzeului Satului Bănățean, după dezvăluirile din presă

Scriitorul Walther Konschitzky, despre care scriitoarea Herta Muller a scris că ar fi turnat-o la Securitate, va fi revocat din funcția în care a fost învestit săptămâna trecută în consiliul științific al Muzeului Satului Bănățean, informează G4Media.ro. Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș (USR PLUS), cel care l-a numit pe Walther Konschitzky săptămâna trecută la […]

Presupusul turnător al scriitoarei Herta Muller va fi revocat din conducerea Muzeului Satului Bănățean, după dezvăluirile din presă

Scriitorul Walther Konschitzky, despre care scriitoarea Herta Muller a scris că ar fi turnat-o la Securitate, va fi revocat din funcția în care a fost învestit săptămâna trecută în consiliul științific al Muzeului Satului Bănățean, informează G4Media.ro.


Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș (USR PLUS), cel care l-a numit pe Walther Konschitzky săptămâna trecută la Muzeul Satului Bănățean a anunțat, miercuri, că va îndrepta gafa făcută și că îl va revoca din funcție.


„În urma informațiilor apărute în articolele din presa locală, cu privire la colaborarea domnului Walther Konschitzky cu Securitatea, vă anunț că, în această dimineață, am purtat o discuție atât cu directorul Muzeului Satului Bănățean, domnul Dănuț Radoslav, cât și cu o parte dintre membrii Consiliului de Administrație al Muzeului și am primit asigurări că numirea domnului Walther Konschitzky în Consiliul Științific o să fie revocată în cel mai scurt timp”, a anunțat Cristian Moș pe Facebook.


”În locul dumnealui, o să fie numită doamna Daniela Crainic, Președintele Asociației Lunca Pogănișului – asociație care are ca scop identificarea, conservarea și promovarea valorilor culturale și naturale locale și ale patrimoniului local”, a mai precizat Cristian Moș.


Despre Walther Konschitzky, publicațiile locale, printre care Ziua de Vest, au scris despre presupusa colaborare a lui cu Securitatea în dosarul câștigătoarei Premiului Nobel pentru literatură.


De asemenea, în cartea „Mereu aceeaşi nea şi mereu acelaşi neică”, Herta Muller a scris că Walther Konschitzky ar fi turnat-o la Securitate.


FOTO: EPA