Preotul din Ploiești care îndemna enoriașii să nu poarte mască a fost amendat de polițiști

Preotul de la Biserica Schimbarea la Față (Biserica de Lemn), din cartierul Malu Roșu din Ploiești, cel care a ținut o predică „antibotniță” în fața credincioșilor care au participat la slujba de sâmbătă, 21 noiembrie, a fost sancționat pentru nerespectarea măsurilor sanitare de protecție, a anunțat IPJ Prahova. „Polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. […]

Preotul din Ploiești care îndemna enoriașii să nu poarte mască a fost amendat de polițiști

Preotul de la Biserica Schimbarea la Față (Biserica de Lemn), din cartierul Malu Roșu din Ploiești, cel care a ținut o predică „antibotniță” în fața credincioșilor care au participat la slujba de sâmbătă, 21 noiembrie, a fost sancționat pentru nerespectarea măsurilor sanitare de protecție, a anunțat IPJ Prahova.


„Polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 2 Ploiești s-au autosesizat în urma apariției imaginilor în spațiul public, cu privire la o posibilă încălcare a prevederilor legale privind utilizarea măștii de protecție, în interiorul lăcașului de cult din oraș.


În urma verificărilor efectuate, preotul a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 55/2020”, a transmis Poliția Ploiești, a informat ziarul local Obserbatorulph.


De asemenea, polițiștii încearcă să identifice toate persoanele care nu purtau mască de protecție, „pentru luarea măsurilor legale care se impun”.


Protoieria Ploiești, care a anunțat că investiga situația de la biserică, nu a anunțat dacă a luat vreo măsură împotriva preotului.


Foto: Ziarul Incomod