Premierul Ludovic Orban a anunțat că executivul va prelungi luni starea de alertă

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, în cadrul unei ședințe de guvern, că luni, 14 septembrie, va fi prelungită starea de alertă. Proiectul privind prelungirea stării de alertă a fost de joi pe masa guvernului, însă nu a fost adoptat din cauză că nu avea avizul Cosiliului Legislativ. ”Nu avem avizul, nu o să putem […]

Premierul Ludovic Orban a anunțat că executivul va prelungi luni starea de alertă

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, în cadrul unei ședințe de guvern, că luni, 14 septembrie, va fi prelungită starea de alertă.


Proiectul privind prelungirea stării de alertă a fost de joi pe masa guvernului, însă nu a fost adoptat din cauză că nu avea avizul Cosiliului Legislativ.


”Nu avem avizul, nu o să putem s-o adoptăm astăzi. Va trebui să facem luni Comitetul Național pentru Situații de Urgență și ședință de guvern pentru a putea adopta starea de urgență”, a declarat Ludovic Orban, în timpul ședinței.


”Sunt prevederile legate de ziua votului care trebuiesc introduse în mod obligatoriu și mai sunt câteva măsuri de relaxare în anumite domenii" ”, a adăugat premierul.


Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, confirmase și el, în timpul zilei de azi, că propunerea prelungirii stării de alertă va fi cu încă 30 de zile.


”După cum vedem și evoluția, suntem pe un platou. Propunerea Ministerului Sănătății este de prelungire a stării de alertă”, a spus Nelu Tătăru.


FOTO: Guverunul României - Facebook