Premierul Florin Cîțu preia interimatul la Ministerul Sănătății, după ce Dan Barna a refuzat funcția

Premierul Florin Cîțu va asigura interimatul la Ministerul Sănătății, se arată în comunicatul transmis, miercuri, de Administrația Prezidențială. Florin Cîțu a declarat într-o conferință de presă că a decis să preia interimatul după refuzul vicepremierului Dan Barna. „Odată cu propunerea de revocare a lui Vlad Voiculescu i-am trimis președintelui și propunerea de numire a lui […]

Premierul Florin Cîțu preia interimatul la Ministerul Sănătății, după ce Dan Barna a refuzat funcția

Premierul Florin Cîțu va asigura interimatul la Ministerul Sănătății, se arată în comunicatul transmis, miercuri, de Administrația Prezidențială. Florin Cîțu a declarat într-o conferință de presă că a decis să preia interimatul după refuzul vicepremierului Dan Barna.


„Odată cu propunerea de revocare a lui Vlad Voiculescu i-am trimis președintelui și propunerea de numire a lui Darna Barna. Având în vedere refuzul lui Dan Barna, am înaintat o nouă propunere, în persoana mea, acceptată de președinte. Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătății până când colegii de coaliție vor numi un ministru care să preia aceste atribuții. În acest sens am avut o întâlnire cu o parte din conducerea Ministerului Sănătății”, a declarat Florin Cîțu, miercuri sera, într-o scurtă conferință de presă la Palatul Victoria.


Aceasta a mai precizat că pentru joi a fost programată o ședință de guvern, în care ar trebui adoptate acte normative „extrem de imporante”.


„Mâine o să am două conferințe online, una cu toți directorii de DSP și cu toți directorii spitalelor Covid. În continuare rămâne o prioritate pentru noi această perioadă dificilă să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru Terapie Intensivă și să gestionăm această perioadă dificilă. Tot mâine vom avea ședință de guvern pentru că sunt mai multe acte normative importante care trebuie adoptate. O parte dintre ele care vin de la Ministerul Sănătății, acte normative care nu suportă amânarea”, a mai precizat premierul.


Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul prin care l-a numit interimar la Ministerul Sănătăţii pe premierul Florin Cîţu.


„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al sănătății, interimar”, se arată în comunicatul transmis, miercuri, de Administrația Prezidențială.