Premierul Florin Cîțu: ”La 1 iunie revenim la normalitate și redeschidem economia”

Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitatea României. Acesta speră că la 1 august în România vor fi 10 milioane de persoane vaccinate. În România nu se va aplica certificatul verde, românii urmând să meargă fără acesta în vacanță. Principalele declarații ale […] Articolul Premierul Florin Cîțu: ”La 1 iunie revenim la normalitate și redeschidem economia” apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Premierul Florin Cîțu: ”La 1 iunie revenim la normalitate și redeschidem economia”

Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitatea României. Acesta speră că la 1 august în România vor fi 10 milioane de persoane vaccinate. În România nu se va aplica certificatul verde, românii urmând să meargă fără acesta în vacanță.

Principalele declarații ale premierului (sursa: digi24.ro)

Este foarte important să înțelegem măsurile luate și să vedem ce face în perioada următoare.

Cerusem o analiză de la supermarketuri referitoare la ce se întâmplă cu traficul în timpul zilei, la fiecare oră și voiam o analiză care se ia în calcul și contextul. Analiza durează mai mult, dar vom avea și această analiză.

Astăzi voi anunța constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitatea României. Acesta este primul jalon pentru revenirea la normalitate.

Campania de vaccinare, știți foarte bine, mă uit, iau în calcul lunile aprilie și luna mai, îna ceste două luni vom avea 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România, la finalul lunii mai vom avea poate 5 milioane de și ăn scenariul optimis 6 milioane vaccinate.

5 milioane de persoane vaccinate reprezintă 50% din populația vaccinată. Putem vorbi la sfârșitul lunii mai de revenirea la normalitatea.

Este nevoie și am spus-o și la întâlnirea cu cultele, este nevoie de o implicare a bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural.

Așa cum arată lucrurile astăzi, vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de români la finalul lunii iulie. Dar toată lumea trebuie să meargă să se vaccineze.

Am făcut tot ce este posibil. Vorbeam de finalul lunii septembrie, acum putem avea 10 milioane la finalul lunii iulie.

Așa cum arată lucrurile acum, merg în direcția corectă. Din păcate numărul persoanelor programate este de peste 700.000.

Am ajuns într-o zonă de platou. Pe București avem o stabilizare în ultimele zile. În județul Timiș scade.

Măsurile pe care le-am luat dau rezultate. Să aveți răbdare.

1 iunie este primul pas pe care îl văd. Nu înseamnă o deschidere 100%.

Acest comitet va include toate ministerele. Mă gândesc să includem și asociații și patronate. Avem timp să pregătim deschiderea. Și am arătat clar că atunci când ai discuții rezultatele sunt bune.

Aveți încredere că vom trece peste această perioadă. Este același mesaj pe care îl transmite și președintele Klaus Iohannis. Vaccinarea este singura soluție.

Mai exact vom vedea după întâlnirea comitetului care vor fi măsurile. Eu sper să fie cât mai multe măsuri de relaxare. Începe sezonul de vară, aș vrea să avem o vacanță mult mai bună și mai sigură.

În România nu se va aplica certificatul verde, românii urmând să meargă fără acesta în vacanță.

Articolul Premierul Florin Cîțu: ”La 1 iunie revenim la normalitate și redeschidem economia” apare prima dată în Observatorul Prahovean.