Prefecturile vor avea și un secretar general!

Astăzi, pe ordinea de zi a Guvernului se găsește un proiect de ordonanță de urgență care modifică Codul administrativ. Astfel, funcţiile de prefect şi de subprefect sunt funcţii de demnitate publică, iar la nivelul instituţiei prefectului este înfiinţată funcţia de secretar general. Condițiile pentru ocuparea funcției de prefect sau subprefect sunt, pe lângă cele de […] Articolul Prefecturile vor avea și un secretar general! apare prima dată în DambovitaNews.

Prefecturile vor avea și un secretar general!

Astăzi, pe ordinea de zi a Guvernului se găsește un proiect de ordonanță de urgență care modifică Codul administrativ. Astfel, funcţiile de prefect şi de subprefect sunt funcţii de demnitate publică, iar la nivelul instituţiei prefectului este înfiinţată funcţia de secretar general.

Condițiile pentru ocuparea funcției de prefect sau subprefect sunt, pe lângă cele de integritate, absolvirea de studii universitare cu diplomă de licență și, de asemenea, absolvirea se cursuri de formare specializate. Cursurile de formare pot fi, însă, absovite în termen de doi ani de la publicarea ordonanței de urgență. Persoanele care au avut un mandat întreg de deputat sau senator pot ocupa funcția de prefect fără a mai fi condiționate de absolvirea cursurilor de perfecționare.

Totodată, la nivelul instituţiei prefectului este înfiinţată funcţia de secretar general. Acesta trebuie să fie absolvent de studii superioare juridice, administrative sau ştiinţe politice. Secretarul general al instituţiei prefectului asigură conducerea operativă a instituţiei prefectului, precum şi stabilitatea funcţionării acesteia, continuitatea conducerii şi realizarea legăturilor funcţionale între compartimentele instituţiei.

La Dâmbovița există un post de prefect, două de subprefect și unul de secretar general. Pentru postul de prefect disputa este acerbă între USRPlus și PNL.

Articolul Prefecturile vor avea și un secretar general! apare prima dată în DambovitaNews.