Prefectura Prahova: La Brebu rata incidenței a ajuns la 3,15 la mia de locuitori. Toate locurile la ATI sunt ocupate

Prefectura Prahova a transmis, sâmbătă, situația Covid-19 în Prahova. Pentru prima dată în ultimele luni a fost raportată, la nivelul județului, o localitate unde rata incidenței cumulative a Covid-19 a depășit 3 la mia de locuitori. Este cazul comunei Brebu. Prefectura Prahova a anunțat, sâmbătă, că incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) […] Articolul Prefectura Prahova: La Brebu rata incidenței a ajuns la 3,15 la mia de locuitori. Toate locurile la ATI sunt ocupate apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Prefectura Prahova: La Brebu rata incidenței a ajuns la 3,15 la mia de locuitori. Toate locurile la ATI sunt ocupate

Prefectura Prahova a transmis, sâmbătă, situația Covid-19 în Prahova. Pentru prima dată în ultimele luni a fost raportată, la nivelul județului, o localitate unde rata incidenței cumulative a Covid-19 a depășit 3 la mia de locuitori. Este cazul comunei Brebu.

Prefectura Prahova a anunțat, sâmbătă, că incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din județ, calculată la 1000 de locuitori, este de 1,13.

Vestea rea este că deja într-o localitate din Prahova, respectiv în comuna Brebu, incidența anunțată este de 3,15 la mia de locuitori

În alte 11 localități incidența este cuprinsă între 2,02 – 2,86 la 1000 locuitori.

„Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 380, dintre care 235 de paturi sunt ocupate. La ATI, 22 locuri din care 22 locuri pentru pacienții cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate”, se precizează în comunicatul Prefecturii Prahova.

Reamintim faptul că de luni, 20 septembrie, în localitățile unde incidenta cumulativă în ultimele 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori, dar mai mică de 6 la mia de locuitori, se aplică o serie de restricții, iar certificatul verde (certificatul digital UE) devine obligatoriu pentru participarea la o serie de activități.

Citește și: Guvernul României: Undă verde pentru Certificatul verde, în localitățile cu o incidență mai mare de 3 la mia de locuitori

Documentul poate fi descărcat accesând link-ul certificat-covid.gov.ro.

Citește și: Cum poate fi descărcat certificatul verde. Documentul devine obligatoriu în localitățile cu o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori

Articolul Prefectura Prahova: La Brebu rata incidenței a ajuns la 3,15 la mia de locuitori. Toate locurile la ATI sunt ocupate apare prima dată în Observatorul Prahovean.