Prefectura Constanța: „Aplicațiile care generează declarații pe proprie răspundere, nu sunt recunoscute”

Prefectura Constanța atrage atenția că în ultimele ore au apărut în mediul online mai multe aplicații care generează declarații pe proprie răspundere, dar acestea nu sunt recunoscute, astfel că cei ce le folosesc riscă să [...] The post Prefectura Constanța: „Aplicațiile care generează declarații pe proprie răspundere, nu sunt recunoscute” first appeared on Constanța NEWS.

Prefectura Constanța: „Aplicațiile care generează declarații pe proprie răspundere, nu sunt recunoscute”

Prefectura Constanța atrage atenția că în ultimele ore au apărut în mediul online mai multe aplicații care generează declarații pe proprie răspundere, dar acestea nu sunt recunoscute, astfel că cei ce le folosesc riscă să fie sancționați.

„Facem precizarea că astfel de aplicații nu sunt recunoscute de forțele de ordine, nu respectă prevederile ordinului de carantinare și nu există garanția faptului că dezvoltatorii aplicațiilor au dreptul să fie operatori de date cu caracter personal”, au transmis reprezentanții Instituției Prefectului Constanța.

Aceștia precizează faptul că poate fi folosită declarația pe proprie răspundere tipizată sau poate fi redactată și de mână, cu respectarea tuturor câmpurilor obligatorii din declarația tip – numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

Descarcă declarația pe propria răspundere și completeaz-o atunci când ai nevoie să intri sau să ieși dintr-o localitate carantinată.

The post Prefectura Constanța: „Aplicațiile care generează declarații pe proprie răspundere, nu sunt recunoscute” first appeared on Constanța NEWS.