Prefectul de Sibiu, deranjat de un medic care a cerut mai multe paturi COVID: “Ne facem de toată minunea! Faceţi ca şi cum aţi fi de la presă”

În cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de luni, prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, s-a arătat deranjat de apelul făcut un medic care a atras atenția asupra faptului că nu mai sunt locuri la ATI în spitalele unde sunt tratați bolnavii de COVID-19, relatează Agerpres. “Dacă îmi permiteţi, aş dori să […]

Prefectul de Sibiu, deranjat de un medic care a cerut mai multe paturi COVID: “Ne facem de toată minunea! Faceţi ca şi cum aţi fi de la presă”

În cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de luni, prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, s-a arătat deranjat de apelul făcut un medic care a atras atenția asupra faptului că nu mai sunt locuri la ATI în spitalele unde sunt tratați bolnavii de COVID-19, relatează Agerpres.


“Dacă îmi permiteţi, aş dori să intervin şi eu un pic. Sunt Voichiţa Halmaghi şi îi ţin locul doctorului Csillag de la Serviciul de Urgenţă”, a spus, în timpul şedinţei, medicul Voichiţa Halmaghi, de la Unitatea de Primiri Urgenţe a SCJU.


Prefectul Mircea Crețu a replicat că speră “că nu ne luaţi şi dumneavoastră la întrebări acum”.


“Nu, nu pun întrebări. Vreau doar să sesizez un anumit aspect. Am ascultat şi vineri datele legate de număr de îmbolnăviri, de ce măsuri s-au luat şi vreau totuşi să sesizez un lucru. La ceea ce se întâmplă acum în Serviciul de Urgenţă, la numărul de prezentări pe care îl avem în Serviciul de Urgenţă, pe partea de COVID, cred că trebuie să ne gândim, nu eu, personal, ci cei care pot lua asemenea măsuri, la obţinerea unui număr mult mai mare de paturi pentru internări. Nu avem unde interna pacienţii care au nevoie de internare! Deci, în această perioadă, noi ne ocupăm de pacienţii cu forme grave şi severe, care se prezintă în Urgenţă, care sunt din urmă cu o săptămână pentru că devin gravi şi severi după o săptămână de evoluţie a bolii. Când era vorba de 60-80 de îmbolnăviri pe zi, pe judeţul Sibiu. Actualmente în ultimele zile au fost 100-120. Ieri s-au raportat 150”, a răspuns medicul Voichiţa Halmaghi.


În replică, prefectul Sibiului i-a reproșat medicului că “face de minune” județul prin faptul că a atras atenția asupra problemelor din sistemul medical.


“Nu vă supăraţi, doamna doctor sau director ce sunteţi. Nu vă supăraţi, acest lucru nu ştiu dacă face obiectul întâlnirii noastre. Mâine la ora 13.00 avem întâlnire cu toţi managerii, inclusiv cu Ambulanţa. Veniţi atunci cu propuneri. Pe cuvânt! Ne facem de toată minunea ce spuneţi dumneavoastră acum. Auziţi, doriţi să vă spun şi eu nemulţumirile mele acum şi referitor la Ambulanţă, şi la spitale?”, a mai spus prefectul sibian.


În timp ce
dr. Voichița Halmagi a răspuns că ea a vrut doar să atragă atenția asupra
faptului că au nevoie de un număr mai mare de paturi, prefectul Mircea Crețu
i-a reproșat că vorbește ca un jurnalist.


“Auziţi? Acum faceţi ca şi cum aţi fi de la presă, pe bune. Acum ştiţi pentru prima dată sau e prima zi când vă daţi seama că vă mai trebuie paturi?”, a spus prefectul judeţului Sibiu.


Toate cele
12 locuri COVID de la ATI din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență sunt
ocupate. SCJU este singura unitate din judeţul Sibiu unde există secţie ATI
pentru pacienţii COVID-19.