Poluare cu benzen, luni noapte, la Ploiești: „Nu putem sta afară din cauza mirosului”

Stațiile de monitorizare a aerului din Ploiești au înregistrat, luni noapte, valori mai mari, chiar și de trei ori, la indicatorul benzen în mai multe intervale orare față de valoarea limită anuală. Ploieștenii au reclamat că, din cauza mirosului, nu se putea sta afară. Conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Mediului, la toate stațiile de […] Articolul Poluare cu benzen, luni noapte, la Ploiești: „Nu putem sta afară din cauza mirosului” apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Poluare cu benzen, luni noapte, la Ploiești: „Nu putem sta afară din cauza mirosului”

Stațiile de monitorizare a aerului din Ploiești au înregistrat, luni noapte, valori mai mari, chiar și de trei ori, la indicatorul benzen în mai multe intervale orare față de valoarea limită anuală. Ploieștenii au reclamat că, din cauza mirosului, nu se putea sta afară.

Conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Mediului, la toate stațiile de monitorizare a aerului din Ploiești, luni noapte, s-au înregistrat depăși la indicatorul benzen.

„În zona de Sud/Democrației nu poți sta afară din cauza mirosului de gaz și benzen”, ne-a scris un cititor al Observatorulph.ro.

La indicatorul benzen, valoarea limită anuală pentru protecția sănătatea umană este de 5 ug/m3.

La stațiile de monitorizare a calității aerului din Ploiești, luni noapte, s-au înregistrat concentrații chiar și de trei ori mai mari față de valoarea limită anuală.

Cea mai mare valoare înregistrată în noaptea de luni spre marți a fost la ora 01.00, la Stația PH4, unde valoarea orară a fost de 15,23 ug/m3.

Articolul Poluare cu benzen, luni noapte, la Ploiești: „Nu putem sta afară din cauza mirosului” apare prima dată în Observatorul Prahovean.