Polițiștii constănțeni au continuat să aplice sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor dispuse în carantină

Având în vedere instituirea măsurii carantinei zonale în municipiul Constanța, polițiștii și jandarmii constănțeni sunt mobilizați în misiuni de verificare a măsurilor dispuse. Astfel, potrivit IPJ Constanța, în ultimele 24 de ore,  forțele de ordine [...] The post Polițiștii constănțeni au continuat să aplice sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor dispuse în carantină first appeared on Constanța NEWS.

Polițiștii constănțeni au continuat să aplice sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor dispuse în carantină

Având în vedere instituirea măsurii carantinei zonale în municipiul Constanța, polițiștii și jandarmii constănțeni sunt mobilizați în misiuni de verificare a măsurilor dispuse.

Astfel, potrivit IPJ Constanța, în ultimele 24 de ore,  forțele de ordine au verificat 2.050 de persoane și 1.450 de autovehicule, aplicând 101 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 20.750 de lei.

„Forțele de ordine acționează în sistem integrat, prin reorientarea dispozitivelor fixe în dispozitive mobile, dinamice, flexibile, menite să supravegheze în mod activ o suprafață cât mai mare, într-un interval de timp determinat. Scopul desfășurării acestor acțiuni este de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus și, cu sprijinul cetățenilor, sperăm ca la sfârșitul perioadei de două săptămâni acesta să fie îndeplinit”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Reamintim că pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu ori adeverința eliberată de angajator.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

The post Polițiștii constănțeni au continuat să aplice sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor dispuse în carantină first appeared on Constanța NEWS.