Poliția Rutieră, acțiune spectaculoasă în Slobozia

Poliția Rutieră Slobozia a organizat o „amplă” acțiune preventivă de 15 minute la mijlocul zilei de miercuri. Acțiunea spectaculoasă în Slobozia a Poliției Rutiere a fost anunțată de organizatori printr-o invitație adresată jurnaliștilor acreditați la Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița. „Jurnaliștii acreditați pe lângă Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița sunt invitați să participe, astăzi, 28 iulie a.c., începând cu ora 14:00, la o acțiune organizată pe raza municipiului Slobozia (zona stadionului municipal), pe linia prevenirii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Vă rugăm să confirmați, în privat, participarea! De… Articolul Poliția Rutieră, acțiune spectaculoasă în Slobozia apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.

Poliția Rutieră, acțiune spectaculoasă în Slobozia

Poliția Rutieră Slobozia a organizat o „amplă” acțiune preventivă de 15 minute la mijlocul zilei de miercuri.

Acțiunea spectaculoasă în Slobozia a Poliției Rutiere a fost anunțată de organizatori printr-o invitație adresată jurnaliștilor acreditați la Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița.

Jurnaliștii acreditați pe lângă Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița sunt invitați să participe, astăzi, 28 iulie a.c., începând cu ora 14:00, la o acțiune organizată pe raza municipiului Slobozia (zona stadionului municipal), pe linia prevenirii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Vă rugăm să confirmați, în privat, participarea! De asemenea, vă rugăm să nu faceți publică această acțiune, înainte de demarare.”, a fost chemarea la locul faptei lansată jurnaliștilor cu trei ore înainte de startul oficial al acțiunii.

15 minute de mașini oprite, o filmare-citită, două poze și gata acțiunea!

Ora 14.00, trecute fix! Trei agente și un agent de la Poliția Rutieră fac planul de bătaie și discută pe marginea trotuarului cum să acționeze.

Jurnaliștii lipsesc din peisaj așa că apare o mică problemă, nu există măcar o cameră de luat vederi care să surprindă în toată splendoarea acțiunea desfășurată de Poliția Rutieră Slobozia.

Nu-i nimic, există întotdeauna un plan B! Trei dintre agenții de Poliție ies pe mijlocul bulevardului din Slobozia și încep să oprească mașini.

Lângă trotuar, una dintre agentele de Poliție este filmată cu telefonul mobil în timp ce citește de pe o hârtie la foc cu foc și, pe alocuri, la foc automat, recomandări venite pe linie directă de la București.

Șoferilor opriți li se verifică în fugă documentele și li se recomandă să fie prudenți, să respecte distanța legală, să evite frânările bruște, ce mai, tot ce se transmisese pe linie ierarhică de la centru.

Câțiva metri mai încolo trei pietoni traversează neregulamentar, e drept, după ce s-au asigurat că polițiștii au treabă cu șoferii nu cu ei.

Poezia citită odată terminată lasă imediat liber telefonul care filma, tocmai bun de făcut două – trei fotografii, pentru că, nu-i așa, acțiunea mediatică trebuie să fie completă.

Odată executate fotografiile se declară închise lucrările acțiunii de prevenire, oamenii legii se urcă într-o autospecială a Poliției Rutiere și se întorc la sediul răcoros al Inspectoratului Județean de Poliție.

Trecuseră deja 15 minute și cele peste 40 grade de la nivelul asfaltului riscau să lipească de corp cămășile de polițist.

Dispariția din peisaj a polițiștilor îi face pe pietoni să răsufle ușurați că pot traversa din nou neregulamentar, la doar doi pași de trecerea de pietoni semaforizată.

Poliția Rutieră, recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranță

O oră și jumătate mai târziu, jurnaliștii primesc în sistem copy-paste recomandări sosite de la București pentru participanții la trafic pentru a se raporta ulterior cu mândrie că Poliția Rutieră și-a făcut datoria, în ciuda creșterii alarmante a numărului de accidente mortale de pe șoselele patriei.

 

Polițiștii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudență și să adapteze permanent viteza de rulare la condițiile de drum și de trafic.

Conduceți cu prudență, măriți distanța de siguranță în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

Evitați acționarea bruscă a volanului și a frânei și utilizați cu precădere frâna de motor, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.

În condițiile unui trafic aglomerat, condițiile meteo nefavorabile pot determina apariția unor blocaje rutiere temporare. Păstrați-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile! Nu vă angajați în depășirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate și efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Nu consumați alcool și nu conduceți dacă simțiți că sunteți obosiți! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceți, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Pietonii sunt rugați să îți ia toate măsuri de precauție pentru a fi siguri că sunt observați în trafic de către șoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.”, a transmis IPJ Ialomița.(VIDEO: IPJ Ialomița)

Articolul Poliția Rutieră, acțiune spectaculoasă în Slobozia apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.