PNL Ialomiţa „înghite” Partidul Ialomiţenilor

În conferinţa de presă de la sediul PNL susţinută de tandemul Dragoş Soare, preşedintele interimar şi Drăguşin Ion, preşedintele PI, au anunţat fuziunea celor două organizaţii locale. Revenirea „fiilor rătăcitori”… The post PNL Ialomiţa „înghite” Partidul Ialomiţenilor appeared first on Ziarul Știrea.

PNL Ialomiţa „înghite” Partidul Ialomiţenilor
PNL PI

În conferinţa de presă de la sediul PNL susţinută de tandemul Dragoş Soare, preşedintele interimar şi Drăguşin Ion, preşedintele PI, au anunţat fuziunea celor două organizaţii locale.

Revenirea „fiilor rătăcitori”

Preşedintele PNL Ialomiţa a explicat fuziunea celor două partide drept ceva organic prin faptul că membrii Partidului Ialomiţenilor vor redeveni membrii PNL, aşa cum erau şi acum câţiva ani de zile înainte ca o parte din aceştia să nu se mai regăsească în structura politică respectivă, înfiinţând alt partid. „Se revine la matcă, se revine acasă. Este un moment care încununează patru ani de muncă şi de înţelepciune acumulată. Cu ocazia acestei fuziuni cu Partidul Ialomiţenilor cu care noi n-am fost niciodată adversari, portofoliul de primării al PNL creşte cu doi primari la Bucu şi Ion Roată şi 23 consilieri locali. Obiectivul nostru declarat este în continuare câştigarea Consiliului Judeţean Ialomiţa. Peste 4 ani vreau ca PNL să ia cel mai mare număr de voturi în Ialomiţa iar acum începe construcţia acestui deziderat.” a afirmat Dragoş Soare.

Drăguşin Ion: „PI a fost considerat mereu un partid mic”

Liderul Partidului Ialomiţenilor, Drăguşin Ion care este primarul comunei Bucu, spune că în pofida faptului că PI a fost mereu considerat un partid mic şi nimeni nu i-a dat şanse reale de a supravieţui. „Noi am rezistat şi rezistam în continuare dar prin schimbările care au avut loc la nivel de conducere al filialei PNL Ialomiţa şi de la nivel central, în speţă domnul Blaga şi domnul Tinel Gheorghe. Dintre colegii care mi-au fost alături încă din 2016, unii au mai părăsit «corabia» şi zic eu că au făcut-o numai din interes personal.”

Preşedintele PNL Ialomiţa, Dragoş Soare, a adăugat faptul că în ciuda înţelegerilor verbale, până la ocuparea funcţiei de vicepreşedinte în cadrul Biroului Permanent Judeţean de către primarul Drăguşin, mai trebuie parcurse câteva etape printre care şi decizia instanţei judecătoreşti, lucru de durată.

Dragoş Soare: „Mă interesează mai mult momentul 2024”

Întrebat fiind despre procentele pe care PNL le va câştiga din această fuziune, preşedintele PNL Ialomiţa a afirmat faptul că la baza acestei mutări nu au stat procentele pe care candidaţii PNL pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie le-ar putea câştiga, ci echipa care se formează pentru alegerile locale din 2024, atunci când PNL speră să câştige şi Consiliul Judeţean Ialomiţa. „N-am făcut calculul în procente. Ideea fuziunii nu este de un pragmatism imediat dar dacă întreaga echipă îşi dă silinţa pentru alegerile din 6 decembrie, cu siguranţă vom avea procente în plus. Nu vă ascund că mă interesează momentul 6 decembrie dar ce mă interesează şi mai mult este momentul 2024. După părerea mea cine vrea să câştige CJI trebuie să muncească 4 ani de zile şi să conştientizeze că nu poate face asta decât adunând resurse de foarte bună calitate, iar deocamdată membrii PI au demonstrat că în orice condiţii politice şi-au câştigat mandatele şi au reconfirmat.” a concluzionat Dragoş Soare.

The post PNL Ialomiţa „înghite” Partidul Ialomiţenilor appeared first on Ziarul Știrea.