Ploaie cu grindină la final de februarie, în București. Ce spun meteorologii despre fenomen

„Nu este firesc, la final de februarie, să avem manifestări de acest gen”, a explicat Oana Păduraru, meteorologul de serviciu al ANM, pentru Libertatea. Bucureștiul și mai multe localități din țară s-au confruntat astăzi, 27 februarie, cu căderi de grindină, ploi și descărcări electrice. Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au declarat că aceste fenomene nu […]

Ploaie cu grindină la final de februarie, în București. Ce spun meteorologii despre fenomen

„Nu este firesc, la final de februarie, să avem manifestări de acest gen”, a explicat Oana Păduraru, meteorologul de serviciu al ANM, pentru Libertatea.

Bucureștiul și mai multe localități din țară s-au confruntat astăzi, 27 februarie, cu căderi de grindină, ploi și descărcări electrice.

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au declarat că aceste fenomene nu sunt normale pentru finalul lunii februarie, dar au precizat că acest lucru este cauzat în principal de temperaturile ridicate și de umezeală.

„Da, aceste fenomene nu sunt specifice sfârșitului lunii februarie, sunt manifestări de vară, dar având în vedere că au fost astfel de temperaturi foarte ridicate, umezeală multă și pătrunderea unei mase de aer mai rece, toate acestea au creat contextul pentru astfel de manifestări”, a mai spus Oana Păduraru, meteorologul de serviciu al ANM, pentru Libertatea.