Plenul Camerei Deputaților votează asupra ridicării imunităţii lui Nicolae Bănicioiu. Fostul ministru al Sănătății, acuzat de luare de mită

Plenul Camerei Deputaţilor dezbate şi votează, marţi, solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de ridicare a imunităţii deputatului Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii, în cazul căruia s-a cerut urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată, potrivit Agerpres. Şedinţa în care va fi dezbătut acest punct al ordinii […]

Plenul Camerei Deputaților  votează asupra ridicării imunităţii lui Nicolae Bănicioiu. Fostul ministru al Sănătății, acuzat de luare de mită

Plenul Camerei Deputaţilor dezbate şi votează, marţi, solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de ridicare a imunităţii deputatului Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii, în cazul căruia s-a cerut urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată, potrivit Agerpres.


Şedinţa în care va fi dezbătut acest punct al ordinii de zi va începe marţi, la ora 11,00, iar votul va fi secret cu bile, și necesită prezenţa fizică a deputaţilor, POTRIVIT Agerpres.


Comisia Juridică a Camerei Deputaților a dat vineri  un raport favorabil cererii DNA de ridicare a imunității deputatului Pro România Nicolae Bănicioiu, acuzat de procurorii DNA de trafic de influență și luare de mită. Votul final va avea loc marțea viitoare, în plenul Camerei Deputaților.


S-au înregistrat 19 voturi "pentru" şi 2 voturi "împotrivă". Preşedintele comisiei, Nicuşor Halici, a declarat că, prin votul dat, deputaţii jurişti au dorit să nu împiedice cu nimic aflarea adevărului. Prezent şi el la şedinţa Comisiei juridice, Nicolae Bănicioiu a declarat că toate acuzaţiile la adresa sa sunt ”minciuni”.


Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Gabriela Scutea, a trimis Camerei Deputaţilor, miercurea trecută, o scrisoare prin care transmite solicitarea DNA în vederea exercitării dreptului de a cere urmărirea penală faţă de deputatul Nicolae Bănicioiu, fost ministru. Faptele de care este acuzat s-ar fi petrecut în perioada 2012-2014 şi 2014-2015, când Bănicioiu a fost ministru.