Planul Național de Redresare și Reziliență al PNL, un balon de săpun

Sănătatea, Educația și Economia sunt principalele domenii pe care liberalii le vor subfinanța și în următorii 4 ani dacă vor accede la guvernare. Planul Național de Redresare și Reziliență al… The post Planul Național de Redresare și Reziliență al PNL, un balon de săpun appeared first on Ziarul Știrea.

Planul Național de Redresare și Reziliență al PNL, un balon de săpun

Sănătatea, Educația și Economia sunt principalele domenii pe care liberalii le vor subfinanța și în următorii 4 ani dacă vor accede la guvernare. Planul Național de Redresare și Reziliență al PNL cu care actualii guvernanți vor să-i păcălească pe români și să le ia voturile stipulează negru pe alb că pentru problemele vitale se vor aloca cât mai puțini bani. ”România, în virtutea acestui plan PNL-ist, nu va rezolva nimic din marile sale probleme, nu va progresa, oamenii nu o vor duce mai bine! Zecile de miliarde de euro vor fi irosite, la fel ca și împrumuturile masive luate de guvernul Orban până acum”, afirmă candidatul PSD pentru un nou mandat de deputat, Ștefan Mușoiu.

În sprijinul observațiilor sale, deputatul social democrat invocă cifrele exacte din ”Planul” PNL pentru intervalul 2020-2024. ”Doar 6% se alocă Sănătății, respectiv 1,85 miliarde de euro din 30,44. E infim față de nevoile actuale și viitoare. Se asumă construcția a doar 3 spitale noi și modernizarea sau reabilitarea ori dotarea a numai 7 unități sanitare! Este evident pentru fiecare dintre noi că accesul la Sănătate, cu PNL la conducere, va rămâne polarizat, inegal, iar milioane de români vor continua să sufere”, explică Ștefan Mușoiu. În completarea argumentației sale, parlamentarul PSD amintește și de cele 1,05 miliarde de euro din cele 30,44 miliarde de euro pe care România ar urma să le primească de la bugetul UE, care însumează 672,5 miliarde de euro. ”Trebuie să remarc și faptul că România s-a ales cu mai nimic de la bugetul general al Uniunii, tot din cauza liberalilor, dar și modul lipsit de echitate în care este tratată Educația de către Cabinetul Orban. Dintr-un calcul simplu rezultă că doar 48.000 de elevi din totalul de 2,8 milioane, adică numai 1,7% dintre școlarii noștri, vor beneficia de cele 1,05 miliarde de euro”, își nuanțează afirmațiile candidatul PSD pentru un nou mandat de deputat, Ștefan Mușoiu.

Digitalizarea și susținerea Economiei, alte iluzii deșarte

Ștefan Mușoiu atenționează opinia publică și despre riscul pe care îl presupune dezinteresul manifestat de guvernanți față de extinderea rețelelor de internet în toate zonele rurale. ”Este și incredibil, dar și revoltător să nu existe nici măcar o referire la vreun capitol de finanțare a extinderii rețelelor de internet în programul de guvernare liberal. Dincolo de titlul pompos și fără corespondent adecvat în limba română al programului lor de guvernare, se ascunde lehamitea PNL față de cele 2000 de școli și sute de mii de copii care nu au rețele Broadband de internet. Doar 0,8% se alocă Digitalizării, respectiv 0,27 miliarde euro din totalul de 30,44. E o altă probă că angajamentul PNL pentru modernizare e doar o minciună electorală”, dă asigurări candidatul PSD pentru un nou mandat de deputat. Ștefan Mușoiu mai devoalează și faptul că doar 12% din aceste fonduri se vor aloca Economiei. ”Numai 120.000 de locuri de muncă se vor crea în următorii 6 ani, respectiv 20.000 de locuri de muncă/an. Este infim, este deplorabil, în condițiile în care numai în acest an al guvernării PNL au fost desființate definitiv peste 1,6 milioane de contracte de muncă. De asemenea, doar 9000 de IMM –uri vor beneficia, în viziunea PNL, de PNRR. Adică 1,5% din totalul IMM-urilor active”, se declară de-a dreptul îngrozit deputatul PSD de planurile sinistre ale liberalilor.

 

Comandat de Partidul Social Democrat

Executat de S.C. Editor S.R.L

CMF 11200020

The post Planul Național de Redresare și Reziliență al PNL, un balon de săpun appeared first on Ziarul Știrea.