Plângere penală împotriva lui Cîțu în scandalul documentului cu antetul Guvernului

Comunitatea Declic a depus vineri, la DNA, o plângere penală împotriva premierului Florin Cîțu și a fostei sale consilierei sale, Mioara Costin, în scandalul legat de documentul de partid trimis de la Guvern, informează News.ro. Toni Decean, avocatul organizației, susține că Mioara Costin ”și-a încălcat atribuțiunile de serviciu”, adăugând că ”singurul căruia îi profită conținutul […]

Plângere penală împotriva lui Cîțu în scandalul documentului cu antetul Guvernului

Comunitatea Declic a depus vineri, la DNA, o plângere penală împotriva premierului Florin Cîțu și a fostei sale consilierei sale, Mioara Costin, în scandalul legat de documentul de partid trimis de la Guvern, informează News.ro.


Toni Decean, avocatul organizației, susține că Mioara Costin ”și-a încălcat atribuțiunile de serviciu”, adăugând că ”singurul căruia îi profită conținutul acestui document este prim-ministrul”. El a depus împotriva acesteia o plângere cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. La adresa premierului, acuzația este, în principal, cea de instigare la abuz în serviciu.


”În măsura în care ancheta penală va dovedi că angajarea în sine a avut ca scop tocmai folosirea resurselor Guvernului pentru a-și asigura o persoană destinată campaniei politice, vorbim despre abuz în serviciu și pentru premier”, a mai declarat Toni Decean, la intrarea în sediul DNA.


Cum a izbucnit scandalul


Numele Mioarei Costin, consilier de stat din Cancelaria premierului, apare pe documentul trimis de la Guvern cu punctajul pentru campania internă din PNL.


Întrebat dacă a verificat dacă documentul este real, premierul Florin Cîțu a declarat că nu poate comenta decât pe baza unor documente oficiale.


El a afirmat că nu poate comenta pe marginea unor documente editabile care apar în presă. Făcând referire la pretinsa semnătură electronică a Mioarei Costin, care ar apărea pe document conform pesei, el a precizat că în Guvern nu există semnături electronice


Ulterior, Mioara Costin a demisionat, iar PSD a susţinut că acest lucru echivalează cu o recunoaştere oficială a culpei şi a transmis că se impune demararea unei anchete penale.


Premierul Cîțu a susținut că demisia nu este o recunoaștere a autenticității documentului, ci un act unilateral, iar Mioara Costin ”şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu impecabil în timpul cât era în serviciu”.