Petrolul, înfrângere ”acasă” cu Dunărea Călărași

„Lupii” au pierdut meciul disputat, în această seară, pe „Ilie Oană”, cu Dunărea Călărași, oaspeții reușind să se impună la limită, cu golul marcat de către Ciucur (83). Un eșec nemeritat și greu de digerat, în condițiile în care echipa lui Viorel Moldovan a dominat autoritar disputa, ratând și câteva ocazii uriașe! Față de meciurile […] Articolul Petrolul, înfrângere ”acasă” cu Dunărea Călărași apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Petrolul, înfrângere ”acasă” cu Dunărea Călărași

„Lupii” au pierdut meciul disputat, în această seară, pe „Ilie Oană”, cu Dunărea Călărași, oaspeții reușind să se impună la limită, cu golul marcat de către Ciucur (83). Un eșec nemeritat și greu de digerat, în condițiile în care echipa lui Viorel Moldovan a dominat autoritar disputa, ratând și câteva ocazii uriașe!

Față de meciurile anterioare, forcingul de debut al „lupilor” nu a venit, la pachet, și cu o modificare a tabelei de marcaj, un prim semn că echipa lui Viorel Moldovan avea nevoie de multă muncă pentru a străpunge reduta adversă.

Dunărea a arătat ca o echipă dispusă să joace totul pe cartea defensivei, s-a apărat cu înverșunare și a acceptat cu stoicism asediul cvasi-total al petroliștilor, reușind să reziste, cu multă șansă, până la pauză. Asta și pentru că, în primele 45 de minute, echipa noastră a ratat o ocazie mare (min 22 – Mendoza, singur la 8 metri, lateral dreapta, n-a reușit să treacă de Kroll) și încă două absolut uluitoare, Ekollo (30 – singur la 3-4 metri, poziție centrală, a trimis cu capul, peste transversală!) și Buhăescu (42 – reluare cu genunchiul, de la 4-5 metri, după o centrare venită de la Roige, în bara din dreapta lui Kroll) dându-le șansa vizitatorilor să intre cu un scor „alb” la cabine.

După reluare, Dunărea a încercat să joace ceva mai mult fotbal, a urcat liniile și, în consecință, a început să fie periculoasă, Avram (60) fiind nevoit să se întindă serios pentru a respinge mingea expediată, de la 20 de metri, de către Tudoran. La cealaltă poartă, un „un-doi” între Nir Lax și Armando Vajushi l-a lăsat pe ultimul într-o poziție excelentă, 14 metri zonă centrală, dar șutul n-a fost suficient de bine plasat pentru a-l învinge pe Krell (67)!

Lucrurile s-au complicat la intrarea în ultimul sfert de oră, pentru că Manolache (75) a văzut cel de-al doilea cartonaș galben și, automat, pe cel roșu, Petrolul rămânând, astfel, în inferioritate numerică. Salifu a trecut fundaș central, Vajushi a acuzat o accidentare și a evoluat până la final, practic, într-un picior, pentru că schimbări nu mai puteau fi făcute, iar oaspeții au dat lovitura contrar cursului jocului, Ciucur (83) reușind, dintr-un unghi închis, lateral stânga, să strecoare balonul în plasă și să trimită, oarecum neverosimil, cele trei puncte către Călărași!

Petrolul rămâne cu 9 puncte și ratează șansa să urce pe prima poziție a clasamentului, menținându-se, deocamdată, pe treapta a treia a podiumului. Etapa viitoare, echipa noastră va juca în deplasare, cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu. sursa: fcpetrolul.ro

Articolul Petrolul, înfrângere ”acasă” cu Dunărea Călărași apare prima dată în Observatorul Prahovean.