Peste 50 de amenzi aplicate taximetriștilor constănțeni, de polițiștii locali, pentru nerespectarea prevederilor legale

Poliţiştii locali constănțeni au executat în cursul săptămânii trecute acțiuni tematice pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale referitoare la transportul de persoane în regim de taxi și în regim [...] The post Peste 50 de amenzi aplicate taximetriștilor constănțeni, de polițiștii locali, pentru nerespectarea prevederilor legale first appeared on Constanța NEWS.

Peste 50 de amenzi aplicate taximetriștilor constănțeni, de polițiștii locali, pentru nerespectarea prevederilor legale

Poliţiştii locali constănțeni au executat în cursul săptămânii trecute acțiuni tematice pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale referitoare la transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere.

Potrivit Direcției Generale Poliția Locală Constanța, între principalele neregulile constatate au fost de la lipsa ecusonului, înscrisuri neconforme sau lipsa listei de prețuri, până la oprirea neregulamentară. Au fost aplicate astfel 52 de sancțiuni, valoarea totală a acestora fiind de aproape 25.000 de lei.

„Menționăm faptul că astfel de acțiuni se desfășoară în mod periodic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare. Dar și clienții pot evita incidentele neplăcute dacă respectă câteva sfaturi elementare. În primul rând, trebuie să aleagă doar mașinile inscripționate corespunzător, să verifice prețurile afișate pe portiere și dacă șoferul nu pornește aparatul de taxat din propria inițiativă, să îi ceară acest lucru”, au precizat reprezentanții DGPL Constanța.

Orice problemă întâmpinată poate fi semnalată la Direcția Generală Poliția Locală, la numărul de telefon 0241.484.205. Pentru utilizatorii aplicației WhatsApp numărul de contact este 0799.606.142.

The post Peste 50 de amenzi aplicate taximetriștilor constănțeni, de polițiștii locali, pentru nerespectarea prevederilor legale first appeared on Constanța NEWS.