Peste 40.000 de persoane au protestat la Viena față de măsurile anti-Covid

Protestele au continuat în Austria după ce guvernul federal a decis să impună un lockdown național și să facă vaccinarea împotriva Covid-19 obligatorie începând din februarie 2022. Peste 40.000 de persoane s-au strâns sâmbătă pe străzile capitalei Viena pentru a-și manifesta nemulțumirea, relatează Reuters. Confruntat cu o creștere a infecțiilor, Austria a devenit în noiembrie […]

Peste 40.000 de persoane au protestat la Viena față de măsurile anti-Covid

Protestele au continuat în Austria după ce guvernul federal a decis să impună un lockdown național și să facă vaccinarea împotriva Covid-19 obligatorie începând din februarie 2022. Peste 40.000 de persoane s-au strâns sâmbătă pe străzile capitalei Viena pentru a-și manifesta nemulțumirea, relatează Reuters.


Confruntat cu o creștere a infecțiilor, Austria a devenit în noiembrie prima țară din Europa de Vest care a reimpus un lockdown, inclusiv pentru vaccinați, și a decis să impună obligativitatea vaccinării.


Protestatarii au purtat pancarte pe care scria: „Voi decide pentru mine”, „Facem Austria din nou mare” și „Noi alegeri” au mărșăluit pe străzile capitalei austriece.


„Sunt aici pentru că sunt împotriva vaccinărilor forțate. Sunt pentru drepturile omului, iar încălcarea drepturilor omului ar trebui oprită", a declarat un protestatar pentru Reuters.


Aproximativ 1.200 de polițiști au fost prezenți pentru a supraveghea desfășurarea protestelor. Ofițerii au folosit spray cu piper împotriva unor protestatari care au îndreptat focuri de artificii spre poliție și au reținut câțiva manifestanți, a transmis poliția.


O comisie parlamentară a aprobat săptămâna aceasta prelungirea perioadei de lockdown la 20 de zile.


Austria, o țară cu 8,9 milioane de locuitori, a raportat aproape 1,2 milioane de cazuri de coronavirus și peste 12.000 de decese legate de COVID-19 de când a început pandemia anul trecut. Numărul de cazuri este în scădere de când au fost implementate noile măsuri.