Peste 200.000 de turiști sunt la mare în primul weekend din august

Românii au luat cu asalt stațiunile de pe litoral, în acest weekend fiind așteptați peste 200.000 de turiști pe litoralul românesc al Mării Negre. Aceștia s-au înghesuit pe plaje, cele mai aglomerate stațiuni fiind, Mamaia, Eforie Nord și Costinești. Faptul că de la 1 august masca a devenit obligatorie în spațiile aglomerate nu i-a oprit […]

Peste 200.000 de turiști sunt la mare în primul weekend din august

Românii au luat cu asalt stațiunile de pe litoral, în acest weekend fiind așteptați peste 200.000 de turiști pe litoralul românesc al Mării Negre.


Aceștia s-au înghesuit pe plaje, cele mai aglomerate stațiuni fiind, Mamaia, Eforie Nord și Costinești.


Faptul că de la 1 august masca a devenit obligatorie în spațiile aglomerate nu i-a oprit pe turiști să se înghesuie pe plaje, dar și în apă, mulți dintre ei uitând cu desăvârșire de distanțarea socială și de regulile sanitare de protecție.


FOTO: Digi 24

În legătură cu obligativitatea purtatului măștii în spațiile aglomerate de pe litoral, o turistă a declarat la Digi 24 :”N-am înțeles exact, care va fi situația. După care am văzut o știre în care zicea că pe litoral nu. Nu mi-a fost clar”.


În urma acestui aflux uriaș de turiști, autoritățile locale au decis ca terasele din stațiuni să rămână deschise și după ora 23.00.