Peste 1500 intervenții SAJ Prahova în mini-vacanța de Paște. Un tânăr de 19 ani a murit, iar alte 13 persoane au ajuns la spital din cauza accidentelor rutiere

Mini-vacanța de Paște nu a fost liniștită. Peste 1500 de persoane au solicitat ajutorul personalului medical de la Serviciul de Ambulanță Județean Prahova. Un tânăr în vârstă de 19 ani a murit, iar alte 13 persoane au ajuns la spital în urma accidentelor rutiere care s-au produs pe șoselele din Prahova. Media solicitărilor zilnice la […] Articolul Peste 1500 intervenții SAJ Prahova în mini-vacanța de Paște. Un tânăr de 19 ani a murit, iar alte 13 persoane au ajuns la spital din cauza accidentelor rutiere apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Peste 1500 intervenții SAJ Prahova în mini-vacanța de Paște. Un tânăr de 19 ani a murit, iar alte 13 persoane au ajuns la spital din cauza accidentelor rutiere

Mini-vacanța de Paște nu a fost liniștită. Peste 1500 de persoane au solicitat ajutorul personalului medical de la Serviciul de Ambulanță Județean Prahova. Un tânăr în vârstă de 19 ani a murit, iar alte 13 persoane au ajuns la spital în urma accidentelor rutiere care s-au produs pe șoselele din Prahova.

Media solicitărilor zilnice la Serviciul de Ambulanță Județean Prahova a fost de peste 370. Cele mai multe solicitări au fost înregistrate luni, 3 mai, când personalul medical de la SAJ Prahova a fost solicitat la 407 intervenții de urgență.

Vineri, 30 aprilie, medicii de la Ambulanță au fost solicitați la 378 de intervenții de urgență. Echipajele medicale au fost solicitate să intervină la un accident produs pe DN1, la Băicoi, cu trei persoane implicate, care au fost asistate medical, dar au refuzat transportul la spital.

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 15.40, un alt accident s-a produs la Plopeni – Sat. De data aceasta opt persoane au fost implicate. Una dintre victime, o femeie în vârstă de 50 de ani, a făcut atac de panică și a necesitat transportul la spital, restul persoanelor implicate au refuzat transportul la spital.

Sâmbătă, 1 mai, echipajele medicale de la SAJ Prahova au fost solicitate la 373 de intervenții de urgență. Primul accident rutier a fost la Liliești, unde ambele persoane implicate, un bărbat în vârstă de 42 de ani și un copil în vârstă de 5 ani, au refuzat transportul la spital.

Tot sâmbătă, o femeie în vârstă de 56 de ani, din Predești, a suferit arsuri cu lichid fierbinte, de gradul I și II, pe 23% din suprafața corporală, fiind necesar transportul acesteia la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești.

Tot la data de 1 mai, un alt accident s-a produs, în jurul orei 20.00, la Tătărăi. Patru persoane, respectiv un tânăr în vârstă de 20 de ani, dar și trei minori, cu vârste de 14 ani, 16 ani și 17 ani, au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Alte două persoane, un tânăr în vârstă de 20 de ani și un minor cu vârsta de 16 ani, au refuzat transportul la spital.

Un alt accident rutier a avut loc, tot pe 1 mai, în jurul orei 23.30, la Tisa. Un bărbat în vârstă de 63 de ani a necesitat transportul la spital, fiind diagnosticat cu traumatism cranio-celebral.

Duminică, 2 mai, echipajele medicale au fost solicitate la 375 de intervenții de urgență. Primul accident la care au ajuns s-a produs în jurul orei 15.00, la Mizil. De data aceasta, un bărbat în vârstă de 40 de ani a refuzat transportul la spital.

Câteva minute mai târziu, la 15.23, s-a primit o nouă solicitare, de data aceasta la un accident cumplit, la Teișani. Ajuns la fața locului personalul medical a constatat că un tânăr în vârstă de 19 ani era decedat. Alte trei persoane prezentau multiple traumatisme. Un tânăr în vârstă de 22 de ani a fost diagnosticat cu traumatism toracic abdominal și traumatism la femur, un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost transportat la spital în comă, fiind diagnosticat cu traumatism la coloana cervicală și traumatism toraco – abdominal, iar un un bărbat în vârstă de 40 de ani avea mai multe fracturi la braț și la picior, dar și un traumatism toracic.

Citește și: Tragedie în ziua de Paște, pe DN1A, în Prahova. Un tânăr de 19 ani și-a pierdut viața într-un accident produs de un altul de 22 de ani

Tot duminică, 2 mai, în jurul orei 21.45, în localitatea Trenu a avut loc un accident cu ATV-ul, iar doi tineri, în vârstă de 25 de ani, respectiv 30 de ani, au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Luni, 3 mai, în a doua zi de Paște, alte două accidente s-au produs la Măgurele și la Tărlești, de data aceasta, cele șase persoane asistate medical au refuzat transportul la spital.

Articolul Peste 1500 intervenții SAJ Prahova în mini-vacanța de Paște. Un tânăr de 19 ani a murit, iar alte 13 persoane au ajuns la spital din cauza accidentelor rutiere apare prima dată în Observatorul Prahovean.