Peste 100.000 de români s-au înscris la programul Rabla pentru electrocasnice

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor anunţă că peste 100.000 de conturi au fost create în platforma Rabla pentru electrocasnice, informează Agerpres. Înscrierile în program se pot face până joi, 20 mai, ora 23:59. Se pot înscrie în program persoanele fizice majore, cu domiciliul în România, iar cei care vor să participe nu trebuie să aibă […]

Peste 100.000 de români s-au înscris la programul Rabla pentru electrocasnice

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor anunţă că peste 100.000 de conturi au fost create în platforma Rabla pentru electrocasnice, informează Agerpres.


Înscrierile în program se pot face până joi, 20 mai, ora 23:59. Se pot înscrie în program persoanele fizice majore, cu domiciliul în România, iar cei care vor să participe nu trebuie să aibă datorii la bugetul de stat sau cel local și să aibă buletin sau carte de identitate valabilă.


În cele 3 etape ale programului Rabla pentru electrocasnice vor fi selectate echipamentele dorite.


Etapa I - vouchere aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe/vase şi frigiderele/congelatoarele (21 mai - 3 iunie) Etapa II - vouchere aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile şi tabletele (4 iunie-17 iunie) Etapa III - vouchere aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele (18 iunie - 1 iulie).

Cât valorează voucherele


400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puţin noua clasă energetică C; 400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasă energetică D; 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E; 400 de lei pentru televizoare având cel puţin noua clasă energetică E; 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an; 500 de lei pentru laptopuri; 300 de lei pentru tablete.

O noutate este faptul că pentru laptopuri şi tablete se poate preda la schimb fie un echipament de tip calculator personal, compus din unitate centrală şi monitor, fie un alt echipament inclus în program, cu excepţia laptopurilor şi tabletelor vechi. În plus, pentru maşinile de spălat vase, precum şi pentru uscătoarele de rufe se poate preda la schimb orice echipament vechi inclus în program.


Bugetul alocat ediţiei din acest an a programului „Rabla pentru electrocasnice” este de 75 milioane de lei, aproape dublu faţă de sesiunea din 2019, când a fost alocată suma de 40 de milioane de lei.