Peste 100 de amenzi aplicate de polițiști în a doua zi de carantină la Constanța

Aproximativ 10 la sută dintre persoanele verificate de polițiști în a doua zi de carantină la Constanța au fost amendate pentru încălcarea regulilor dispuse pentru limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus. Potrivit IPJ Constanța, în [...] The post Peste 100 de amenzi aplicate de polițiști în a doua zi de carantină la Constanța first appeared on Constanța NEWS.

Peste 100 de amenzi aplicate de polițiști în a doua zi de carantină la Constanța

Aproximativ 10 la sută dintre persoanele verificate de polițiști în a doua zi de carantină la Constanța au fost amendate pentru încălcarea regulilor dispuse pentru limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus.

Potrivit IPJ Constanța, în contextul instituirii măsurii carantinei zonale în municipiul Constanța, timp de două săptămâni, polițiștii și jandarmii constănțeni sunt mobilizați în misiuni de verificare a măsurilor dispuse. Astfel, forțele de ordine acționează în sistem integrat, prin reorientarea dispozitivelor fixe în dispozitive mobile, dinamice, flexibile, menite să supravegheze în mod activ o suprafață cât mai mare, într-un interval de timp determinat.

„Scopul desfășurării acestor acțiuni este de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus și, cu sprijinul cetățenilor, sperăm ca la sfârșitul perioadei de două săptămâni acesta să fie îndeplinit”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

În ultimele 24 de ore, forțele de ordine au verificat 1.067 de persoane și 860 de autovehicule. Totodată, au fost aplicate 110 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 36.500 de lei.

„Reamintim că pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu / adeverința eliberată de angajator”, au mai transmis sursele citate.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

The post Peste 100 de amenzi aplicate de polițiști în a doua zi de carantină la Constanța first appeared on Constanța NEWS.