Percheziţii în Dâmbovița la persoane care au obţinut indemnizaţii false!

În această dimineață au loc 30 de percheziţii în judeţele Prahova și Dâmbovița, la persoane care au obţinut indemnizaţii false. Suspecții au cerut indemnizațiile motivând că au fost nevoite să își întrerupă activitatea din cauza pandemiei de coronavirus. Polițiștii din Prahova efectuează 30 de percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale implicate în fapte de înșelăciune, […] Articolul Percheziţii în Dâmbovița la persoane care au obţinut indemnizaţii false! apare prima dată în DambovitaNews.

Percheziţii în Dâmbovița la persoane care au obţinut indemnizaţii false!

În această dimineață au loc 30 de percheziţii în judeţele Prahova și Dâmbovița, la persoane care au obţinut indemnizaţii false. Suspecții au cerut indemnizațiile motivând că au fost nevoite să își întrerupă activitatea din cauza pandemiei de coronavirus.

Polițiștii din Prahova efectuează 30 de percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale implicate în fapte de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații și uz de fals.

Perchezițiile se desfășoară atât la sediul unei societăți comerciale, cât și la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea faptelor, în locații din județele Prahova și Dâmbovița.

Din cercetări a rezultat faptul că, în lunile noiembrie și decembrie 2020, 43 de persoane fizice ar fi încheiat contracte fictive de drepturi de autor cu o societate comercială.

În baza acestor contracte, persoanele bănuite au cerut indemnizație de sprijin cauzată de întreruperea activității ca urmare a restricțiilor dispuse pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID-19.

Suspecții ar fi depus electronic documente prin care atestau în mod fictiv obținerea unor venituri bazate pe cesionarea drepturilor de autor cu privire la activități de interpretare artistică, în cadrul unor evenimente contractate de societatea implicată.

Fiecare solicitant ar fi întocmit și o declarație pe propria răspundere cu privire la veridicitatea datelor referitoare la obținerea de venituri din drepturi de autor și drepturi conexe și imposibilitatea de a-și desfășura activitatea pe durata stării de alertă.

Astfel, s-a împiedicat cauzarea unui prejudiciu de aproximativ 220.000 de lei, în dauna Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Prahova.

Este vorba despre 43 de persoane fizice și o firmă care organizează evenimente din județul Dâmbovița.

Articolul Percheziţii în Dâmbovița la persoane care au obţinut indemnizaţii false! apare prima dată în DambovitaNews.