Patru rețineri în cazul jurnaliștilor bătuți în timp ce documentau defrișările ilegale

Patru din cei 20 de bărbați care au bătut doi jurnalişti şi un activist de mediu în timp ce filmau un documentar despre tăierea ilegală a pădurilor din judeţul Suceava au fost reţinuţi, vineri noapte, anunță IPJ Suceava, într-un comunicat. Ei sunt cercetaţi pentru ”lovire sau alte violenţe” şi ”purtare abuzivă. Potrivit sursei citate, 12 […]

Patru rețineri în cazul jurnaliștilor bătuți în timp ce documentau defrișările ilegale

Patru din cei 20 de bărbați care au bătut doi jurnalişti şi un activist de mediu în timp ce filmau un documentar despre tăierea ilegală a pădurilor din judeţul Suceava au fost reţinuţi, vineri noapte, anunță IPJ Suceava, într-un comunicat. Ei sunt cercetaţi pentru ”lovire sau alte violenţe” şi ”purtare abuzivă.


Potrivit sursei citate, 12 persoane au fost audiate în acest caz, iar, la finalul audierilor, patru bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore. Aceștia au vârstele cuprinse între 24 și 44 de ani și sunt din comunele Șaru Dornei și Panaci.


Activistul de mediu sucevean Tiberiu Boșutar, jurnalistul Mihai Dragolea şi realizatorului Radu Constantin Mocanu au ajuns la spital, după ce au fost atacaţi, joi seara, în zona Vatra Dornei din județul Suceava, de un grup de 20 de persoane, în timp ce filmau un documentar internațional despre tăierile ilegale de pădure.


„Am fost în fond forestier cu un cameraman, chemat de un localnic. Am sunat un agent forestier să cheme silvicultorul de la cantonul unde am ajuns că avem o suspiciune. E silvicultorul care ne-a mai atacat de câteva ori. Au venit zeci. Aproape toți aveau topoare și răngi”, a povestit activistul de mediu Tiberiu Boșutar.


Potrivit activistului, atacatorii au spart toate echipamentele. „Unul dintre jurnaliști a căzut într-o râpă și a reușit să fugă și să anunțe la 112”, a mai spus Boșutar.


Cei doi jurnaliști și activistul de mediu au depus o plângere penală, vineri, la sediul IGPR- Direcția de Investigații Criminale.Însoțiți de avocatul Greenpeace, Mihai, Tibi si Radu au depus plângerea penală la sediul IGPR- Direcția de Investigații Criminale, transmite asociaţia, pe Facebook.