Patru morți într-un atac comis de un fermier din Japonia. Motivul atacului, necunoscut

Poliţia japoneză a confirmat vineri, 26 mai, că l-a arestat pe Masanori Aoki, 31 de ani, un fermier suspectat de uciderea a patru persoane, inclusiv a doi ofiţeri de poliţie, într-un atac într-o zonă urală a prefecturii Nagano din centrul țării, informează Agerpes, care preia agenția France Presse, și CNN. Suspectul, care se ascundea de […]

Patru morți într-un atac comis de un fermier din Japonia. Motivul atacului, necunoscut

Poliţia japoneză a confirmat vineri, 26 mai, că l-a arestat pe Masanori Aoki, 31 de ani, un fermier suspectat de uciderea a patru persoane, inclusiv a doi ofiţeri de poliţie, într-un atac într-o zonă urală a prefecturii Nagano din centrul țării, informează Agerpes, care preia agenția France Presse, și CNN.

Suspectul, care se ascundea de joi după-amiază într-o locuință de la o fermă din Nakano, a fost arestat vineri, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei locale.

O femeie de 40 de ani care a fost înjunghiată şi nu a supravieţuit rănilor a ridicat bilanţul morţilor la patru, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Joi după-amiază, o altă femeie a fost înjunghiată în spate de suspect, a cărui vârstă se crede că este în jur de 30 de ani, și a fost găsită decedată.

Suspectul a împuşcat mortal apoi doi poliţişti, de 46 și 61 de ani, care îl urmăreau, înainte ca el să se refugieze în casa care a aparţinut tatălui său, un ales local din Nakano.

Agenții au fost ucişi în timp ce se aflau în maşină, după ce suspectul a tras de două ori cu o puşcă de vânătoare.

Alte două persoane împușcate au fost rănite.

Poliţia locală precizase, în cursul nopţii, că două femei au putut părăsi clădirea înainte de arestarea suspectului. Una dintre ele era mama suspectului.

Omuciderile voluntare sunt foarte rare în Japonia, o țară cu 125 de milioane de locuitori, unde portul armelor de foc este ultra-reglementat, dar Japonia a fost zguduită anul trecut de uciderea fostului prim-ministru Shinzo Abe, ucis cu o armă de foc fabricată în casă în timp ce politicianul ţinea un discurs electoral la Nara, în vestul ţării.

De asemenea, luna trecută, un tânăr a fost arestat după ce a lansat un dispozitiv exploziv improvizat în direcţia prim-ministrului în exerciţiu, Fumio Kishida, aflat într-o deplasare într-un mic port de pescuit din departamentul Wakayama. Kishida a scăpat nevătămat.

Foto: Profimedia