Patru comune intră în carantină pentru 14 zile, din cauza numărului de cazuri COVID-19: două din Argeș și două din Arad

Două localități din județul Arad și două comune din Argeș intră, începând de astăzi, în carantină. În jur de 14.000 de oameni sunt afectați de aceste decizii. Începând de astăzi, comunele Seșeul și Gurahonț din județul Arad intră în carantină, după ce numărul cazurilor COVID-19 a crescut. În total, măsura vizează patru sate – Seleuș, […]

Patru comune intră în carantină pentru 14 zile, din cauza numărului de cazuri COVID-19: două din Argeș și două din Arad

Două localități din județul Arad și două comune din Argeș intră, începând de astăzi, în carantină. În jur de 14.000 de oameni sunt afectați de aceste decizii.


Începând de astăzi, comunele Seșeul și Gurahonț din județul Arad intră în carantină, după ce numărul cazurilor COVID-19 a crescut. În total, măsura vizează patru sate - Seleuș, Moroda și Gurahonț și Bonțești, fiind afectați 6.000 de oameni, transmite publicația Special Arad.


Unul dintre primarii din localitățile afectate e infectat cu Covid-19

La Seleuș, însuși primarul Cristi Branc e bolnav de coronavirus. Edilul a anunțat pe o rețea socială că ”în cursul serii de vineri s-a luat hotărârea ca Seleuşul să intre în carantină!”.De la începutul crizei COVID-19, în județul Arad au fost confirmate 1.045 de cazuri, dintre care 37 au fost înregistrate vineri


Alte două comune din Argeș, în carantină

În același timp, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a decis, vineri seară, instituirea carantinei în comunele Bălileşti şi Dârmăneşti, ca urmare a creşterii numărului cazurilor de COVID-19.


Potrivit hotărârii CJSU Argeş, carantina zonală se instituie pentru o perioadă de 14 zile, începând din 1 august, ora 19.00.


Decizia a fost luată la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică, după ce în cele două comune s-a depăşit nivelul de alertă, de minim trei cazuri de infectare cu noul coronavirus la 1.000 de locuitori, relatează Agerpres.


În localităţile carantinate se va permite intrarea sau ieşirea doar pentru transportul de marfă, pentru persoanele care lucrează sau desfăşoară activităţi în afara localităţii de domiciliu, dar şi pentru alte motive justificate, precum urgenţele medicale.


În judeţul Argeş s-au înregistrat, potrivit datelor comunicate vineri de Instituţia Prefectului, 112 noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore.


Numărul persoanelor diagnosticate pozitiv de la începutul pandemiei a ajuns, astfel, la 3.224.


În spitale sunt internaţi 530 de pacienţi, dintre care 24 la ATI. De asemenea, 430 de persoane s-au externat la cerere. De la începutul pandemiei, 1.086 de persoane din judeţul Argeş confirmate cu noul coronavirus s-au vindecat, iar 120 au murit.