„Pașaportul de vaccin” ar putea redeschide turismul

Este foarte posibil ca un așa zis „pașaport de vaccin” să apară în curând, mai ales când vine vorba despre călătoriile în alte țări. Unele state, printre care România și Cipru, au ridicat restricțiile de carantină pentru turiștii care au dovada vaccinării anti-Covid19. Alte țări precum Ungaria și Islanda și-au deschis granițele celor care s-au […] Articolul „Pașaportul de vaccin” ar putea redeschide turismul apare prima dată în Observatorul Prahovean.

„Pașaportul de vaccin” ar putea redeschide turismul

Este foarte posibil ca un așa zis „pașaport de vaccin” să apară în curând, mai ales când vine vorba despre călătoriile în alte țări.

Unele state, printre care România și Cipru, au ridicat restricțiile de carantină pentru turiștii care au dovada vaccinării anti-Covid19. Alte țări precum Ungaria și Islanda și-au deschis granițele celor care s-au recuperat în urma infectării cu Covid-19.

Dovada faptului că o persoană s-a vindecat în urma infectării cu Covid-19 (testul de anticorpi) sau dovada vaccinării  ar putea fi soluția pentru redeschiderea turismului.

Barurile, restaurantele, cinematografele și teatrele de pretutindeni se vor putea deschide pe măsură ce tot mai multe persoane se vor vaccina.

IBM și alte mari companii de tehnologie lucrează la crearea unor aplicații de smartphone în care să se poată stoca și actualiza rezultate ale testelor Covid-19 și detalii despre fișa de vaccinare.

Săptămâna aceasta, Zurab Pololikashvili, secretarul generat al Organizației Națiunilor Unite pentru Turism, a cerut adoptarea globală a pașapoartelor de vaccinare ca parte a măsurilor de protecție. „Lansarea vaccinurilor este un pas în direcția corectă, dar reluarea turismului nu mai poate aștepta”, a declarat acesta într-o ședință a Comitetului Global al Crizelor Turistice, la Madrid.

Sursa: CNN

Articolul „Pașaportul de vaccin” ar putea redeschide turismul apare prima dată în Observatorul Prahovean.