Părinții, după decizia neanunțată din timp de a trece școlile în scenariul roșu: “Se presupune că avem de toate, numai să fim pregătiți să apăsăm pe buton”

Orașe întregi, precum Bucureștiul sau Clujul, au trecut la scenariul roșu, altele, precum Timișoara, se pregătesc. Aici e și cuvântul-cheie: “pregătire”. Ignoranța autorităților, care nu au anunțat din timp părinții, elevii și școlile care vor fi consecințele scenariului roșu, l-a enervat și pe președintele Klaus Iohannis. Dar iritarea prezidențială e nimic față de consecințele concrete […]

Părinții, după decizia neanunțată din timp de a trece școlile în scenariul roșu: “Se presupune că avem de toate, numai să fim pregătiți să apăsăm pe buton”

Orașe întregi, precum Bucureștiul sau Clujul, au trecut la scenariul roșu, altele, precum Timișoara, se pregătesc. Aici e și cuvântul-cheie: “pregătire”. Ignoranța autorităților, care nu au anunțat din timp părinții, elevii și școlile care vor fi consecințele scenariului roșu, l-a enervat și pe președintele Klaus Iohannis. Dar iritarea prezidențială e nimic față de consecințele concrete din viața părinților.


Mai mulți părinți din București au povestit pentru site-ul de educație Școala 9 ce înseamnă, în termeni obișnuiți și sâcâitori, învățământul online, mai ales cel anunțat peste noapte.


Nicoleta, de profesie educatoare, are trei copii și e însărcinată cu al patrulea. Au reușit să jongleze cumva lucrurile în apartamentul lor din București. Până acum. 


“Copilul cel mare învăța hibrid, mijlociul, fiind clasa pregătitoare, a învățat online, doar când au fost alegerile. Unul stătea în cameră, unul în sufragerie, pe cel mic nu l-am mai dus la grădiniță pentru că nu mai aveam timp, fiind însărcinată, mă deplasez foarte greu. Stăteam cu copilul cel mic, îi dădeam să deseneze, dar se plictisea. Cel din clasa 0 plângea pentru că era slabă conexiunea la net și apăreau întreruperi. În altă zi a trebuit să plec la cumpărături și am lăsat copilul cel mare să aibă grijă de cel din clasa 0, dar neavând pauze în același timp, a fost cam dificil”, povestește femeia.


Odată cu trecerea tuturor școlilor și grădinițelor în scenariul roșu, nu are habar cum vor continua “jongleria”. “Dar când o să intre toți trei online, unde o să învețe toți?”, se întreabă Nicoleta. Iar Nicoleta este doar unul dintre cazuri. Totul, pe Școala 9 BRD.