Parchetul susține ca procurorii filmați în Centrul Vechi erau într-un local deschis, deși Poliția a dat amenzi pentru o petrecere „în spațiu închis”

Parchetul Tribunalului Bucureşti susţine că patru procurori şi un ofiţer al Poliţiei Capitalei se aflau în localul din Centrul Vechi, dar aceştia nu au nicio legătură cu ceilalţi clienţi. Instituţia mai spune că magistraţii şi ofiţerul de poliţie se aflau în zona deschisă publicului, în vreme ce ministrul internelor, Lucian Bode, a scris că aceştia […]

Parchetul susține ca procurorii filmați în Centrul Vechi erau într-un local deschis, deși Poliția a dat amenzi pentru o petrecere „în spațiu închis”

Parchetul Tribunalului Bucureşti susţine că patru procurori şi un ofiţer al Poliţiei Capitalei se aflau în localul din Centrul Vechi, dar aceştia nu au nicio legătură cu ceilalţi clienţi. Instituţia mai spune că magistraţii şi ofiţerul de poliţie se aflau în zona deschisă publicului, în vreme ce ministrul internelor, Lucian Bode, a scris că aceştia se aflau în interiorul localului.

„În urma verificărilor efectuate la nivelul unităţii noastre a rezultat că, în realitate, patru procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti se aflau în localul din Centrul Vechi al municipiului Bucureşti, împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi ai localului, spaţiul respectiv fiind deschis publicului în acel moment”, se arată în comunicatul Parchetului.

Imaginile au fost publicate vineri seară, de Realitatea Plus:

În jurul orelor 19:00, aceştia au fost legitimaţi de către lucrători din cadrul Poliţiei Sectorului 3, care efectuau un control la acel local, fără a li se comunica la momentul respectiv aplicarea vreunei sancţiuni contravenţionale. Verificările i-au vizat şi pe ceilalţi clienţi aflaţi în locaţie la momentul respectiv.

Parchetul Tribunalului Bucureşti:

Potrivit Parchetului, „prezentarea improprie a tuturor acestor informaţii este de natură să creeze publicului impresia eronată că procurorii au participat la o petrecere privată, organizată în întreg localul, la care ar fi luat parte 27 de persoane, inclusiv una aflată sub incidenţa unei măsuri de carantinare”.

Ce spune comunicatul Poliţiei

„La data de 22 ianuarie 2021, în jurul orei 19:15, polițiștii din București au depistat, în spațiul închis al unui restaurant din Centrul Vechi al municipiului București, 27 de persoane. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că una dintre persoanele depistate figura carantinată în județul Călărași, din data de 16 ianuarie 2021, astfel că polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Română.

Ulterior, Lucian Bode, ministrul de interne, a reacționat în urma imaginilor apărute cu adjunctul Poliției Capitalei Radu Gavriș la o petrecere din Centrul Vechi al Capitalei. Acesta a transmis că are „toleranță zero pentru nerespectarea Legii”.