Paramedicii în jet pack ar putea fi o realitate în curând

Un sistem jet pack a fost testat, pentru a fi folosit de paramedici, de către Great North Air Ambulance Service (GNAAS). Un specialist echipat cu această tehnologie ar putea ajunge rapid în locuri greu accesibile […] Articolul Paramedicii în jet pack ar putea fi o realitate în curând apare prima dată în Go4IT.

Paramedicii în jet pack ar putea fi o realitate în curând

Un sistem jet pack a fost testat, pentru a fi folosit de paramedici, de către Great North Air Ambulance Service (GNAAS).

Un specialist echipat cu această tehnologie ar putea ajunge rapid în locuri greu accesibile pentru vehicule sau pietoni.

Citește și: Un om în jet pack a zburat în apropiere de avioane comerciale deasupra unui oraș

Experimentul a avut loc în Lake District după un an de discuții între GNAAS și producătorul jet pack-ului, Gravity Industries, transmite BBC.

Ideea i-a venit lui Andy Mawson, directorul de operațiuni al organizației medicale. Potrivit lui, un paramedic „zburător” poate ajunge în 90 de secunde acolo unde se ajunge în 30 de minute pe jos.

Medicii în jet pack ar putea ajunge primii la pacienții în stare gravă

„L-am văzut acum (n.e. – echipamentul) și este, sincer vorbind, minunat”, a spus Mawson.

Zborul a fost efectuat de Richard Browning, fondatorul Gravity Industries. Costumul are cinci motoare, două mai mici la fiecare mână și unul mai mare în spate. Sistemul este controlat prin mișcarea mâinilor.


Potrivit lui Browning, ideea este ca paramedicul în jet pack să ajungă rapid la pacienții în stare gravă și să acorde primul ajutor urgent (sedative, defibrilație etc.) până când ajung ceilalți specialiști.

Articolul Paramedicii în jet pack ar putea fi o realitate în curând apare prima dată în Go4IT.