Ovidiu Vizante, noul şef al CFR Călători

Ovidiu Vizante va prelua conducerea companiei CFR Călători începând cu 20 aprilie, a anunţat Ministerul Transporturilor, într-o postare pe Facebook. Ovidiu Vizante îi va lua locul lui Dan M. Costescu, care s-a aflat la conducerea companiei din ianuarie 2020. ”V-am obişnuit să împărtăşesc cu voi paşii pe care i-am gândit sau făcut în ultima perioadă. […]

Ovidiu Vizante, noul şef al CFR Călători

Ovidiu Vizante va prelua conducerea companiei CFR Călători începând cu 20 aprilie, a anunţat Ministerul Transporturilor, într-o postare pe Facebook.


Ovidiu Vizante îi va lua locul lui Dan M. Costescu, care s-a aflat la conducerea companiei din ianuarie 2020. ”V-am obişnuit să împărtăşesc cu voi paşii pe care i-am gândit sau făcut în ultima perioadă. Astăzi am decis să fac o schimbare în plan profesional şi să mă despart de un loc în care am pus mult suflet în ultimul an, CFR Călători”, a transmis Dan Costescu, pe Facebook.


Ovidiu Vizante a lucrat ca manager de trafic la regionala Braşov a CFR. Noul manager al CFR Călători este absolvent al unui master în transport și logistică la Universitatea Politehnica București.


Specialitățile sale sunt managementul operațiunilor, al bugetelor și dezvoltarea de procese pentru creșterea vânzărilor, se arată în descrierea făcută de Ministerul Transporturilor.


Principalele obiective ale mandatului noului director general sunt:


digitalizarea proceselor companiei; simplificarea proceselor de achiziționare a biletelor; extinderea serviciilor adiționale transportului de călători, de exemplu transportul de biciclete; creșterea parcului de vagoane-cușetă și de dormit; suplimentarea veniturilor din publicitate; elaborarea de pachete de călătorii pentru facilitarea transportului lucrătorilor către centre industriale;revitalizarea imaginii companiei.

„Transportul feroviar trebuie să redevină atractiv pentru români și trebuie să poată reprezenta o alternativă ecologică la transportul auto. Bugetul alocat în anul 2021 pentru investiții în infrastructură feroviară este de 4,2 miliarde lei. Dezvoltarea CFR Călători trebuie și ea să țină pasul cu dezvoltarea căilor de rulare”, mai transmite Ministerul Transporturilor.