Otilia Maria, la doar trei ani și jumătate, luptă cu cea mai cumplită boală: cancerul! ”Tati, sper să vină și ziua în care o să le uiți pe cele de azi…”

”Și la bine și la rău! Eu îți scriu  azi ca să îți aduc aminte cât de puternică ești! Ai fost puternică, tati, și, deși ai doar 12 kilograme, ai cărat cu tine o tumoră de 2 kilograme, practic aproape 20% din tine. Ți-a acaparat toată cutia toracică împingând în plămâni, inimă și trahee. De […] Articolul Otilia Maria, la doar trei ani și jumătate, luptă cu cea mai cumplită boală: cancerul! ”Tati, sper să vină și ziua în care o să le uiți pe cele de azi…” apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Otilia Maria, la doar trei ani și jumătate, luptă cu cea mai cumplită boală: cancerul! ”Tati, sper să vină și ziua în care o să le uiți pe cele de azi…”

”Și la bine și la rău! Eu îți scriu  azi ca să îți aduc aminte cât de puternică ești! Ai fost puternică, tati, și, deși ai doar 12 kilograme, ai cărat cu tine o tumoră de 2 kilograme, practic aproape 20% din tine. Ți-a acaparat toată cutia toracică împingând în plămâni, inimă și trahee. De asta nu ai mai putut să respiri… A vrut să te sufoce de vie!”. Sunt vorbele pline de durere ale unui tată. Vorbe spuse fetiței lui, de doar trei ani și jumătate, diagnosticată cu cancer. Otilia, un înger de copil, are acum nevoie de alți îngeri… Nu cu aripi, ci cu brațe puternice … E fetița pe care Dumnezeu a ales-o să fie lecție despre iubire, curaj, putere și dorința de a trăi.

”Bună ziua, numele meu este Tiberiu Adrian Peiu. Vreau să vă aduc la cunoștință cazul unor foarte buni prieteni care trec printr-o grea încercare cu fetița lor…” Este mesajul unui ploieștean, mesaj primit pe adresa redacției în urmă cu doar o zi.

Am găsit, în spatele acestui mesaj, o poveste ce cu greu poate fi înțeleasă și, mai ales, trăită.  Am vorbit, ulterior, cu un tată care, timp de o oră, de pe scaunul așezat lângă un pat de spital pe care se află fetița lui, mi-a împărtășit drama prin care trece de două săptămâni. Îl cheamă Paul și alături de soția lui, Mirela, a început lupta contra cronometru. O luptă grea și injustă pentru viața unicului copil peste care a pus stăpânire o boală atât de cumplită.

Minunea care duce în corpul ei micuț o tumoră de 2 kilograme

Otilia Maria. O minune de doar 3 ani și jumătate, plină de viață, cu o copilărie fericită. Până acum două săptămâni când totul s-a spulberat. Micuța a început, din senin, să aibă probleme de respirație… Astm a fost diagnosticul inițial, după care a urmat lovitura cruntă pentru cei doi părinți: formațiune tumorală care acoperă întreaga cutie toracică și care are o greutate de 2 kilograme. O tumoră extrem de agresivă întâlnită îndeosebi la persoane trecute de 60 de ani. O tumoră care, din cauza localizării, o împiedică pe Otilia să tragă în piept, la propriu, aerul care i se cuvine pentru a -și trăi frumos copilăria.

”Nu înțelegeam de ce trebuie să chinui așa cum copil de trei ani și jumătate”

Părinții, disperați, au ajuns cu ea în Franța, la clinica Gustave Roussy .  În țară li s-a spus că trebuie să aștepte zile bune pentru a primi rezultatul la biopsie, urmat de tratament. Nu puteam să risc să îmi moară copilul  în brațe. Am luat-o pe semnătură și am plecat cu ea spre Paris…” povestește Paul, tatăl fetiței. Se întâmpla chiar în Săptămâna Mare… În avion, Otilia a devenit inconștientă din cauza presiunii zborului care apăsa suplimentar pe cutia toracică. A fost preluată urgent de pe aeroport și a ajuns pe mâna medicilor francezi. O zi de internare costă 2700 de euro.

”Nu știam dacă avem banii, dar, oricum, nu conta. În prima zi de spitalizare, fiind în stare critică, fetița a fost dusă la reanimare unde i-au fost recoltate probe din plămâni, măduvă și osul iliac. ,, Totul aproape pe viu,, povestește tatăl. ,, Nu înțelegeam de ce trebuie să chinui așa cum copil de trei ani și jumătate. Ulterior, am aflat că, din cauza mărimii tumorii, nu o puteau anestezia total pentru că exista riscul ca formațiunea canceroasă să se prăbușească peste plămâni și inimă. I-au montat, tot aproape pe viu, un cateter, pentru că nu mai avea vene în care să fie înțepată, erau toate sparte,, spune tatăl micuței.  După toate aceste chinuri, Otiliei i-a putut fi administrat tratamentul și a fost pentru prima dată, după mult timp, când fetița a putut să doarmă.

”O să îmi lipsească cârlionții tăi, dar nu-i așa că o să îi ai din nou?”

Otilia a început ședințele de chimioterapie, tratamentul fiind unul atât de agresiv pentru o mână de om cum este Otilia Maria. Va fi nevoie, spun medicii francezi, de 44 de astfel de ședințe,( timp de 7 luni), iar costurile sunt imense, de ordinul sutelor de mii de euro. În funcție de starea copilei, doctorii vor știi care este parcursul și ce e de făcut pe mai departe.

,, Chiar dacă nu mai ai păr și o să îmi fie dor de cârlionții tăi, știu că o să îi ai din nou… Am luat atitudine, că doar și noi suntem curajoși, și ne-am tuns și noi pentru a nu te simți singură. Ai înțeles, chiar dacă ai doar trei ani și jumătate, de ce am făcut asta… ,, este declarația emoționantă a tatălui Otiliei , făcută pe pagina de Facebook special creată pentru ca oamenii – îngeri să o poată ajuta pe micuță.

Lupta pentru viață a Otiliei Maria a mișcat o țară întreagă. O mobilizare fără precedent, oameni cu suflet ce au înțeles drama și suferința de neimaginat a acestor părinți și care, din ,,multul,, sau puținul lor, au făcut și fac tot ce le stă în putere pentru ca acest copil să râdă din nou. Și să se bucure de viața frumoasă pe care o merită.

Nu-i așa că și tu poți fi un astfel de om – înger? Otilia Maria, copila de doar trei ani și jumătate, știe și simte să spună doar atât: ,,MULȚUMESC FRUMOS!,, ( video)

Conturi pentru donații:

Titular Oncescu Paul

RO28BTRL04501203S89584XX -RON

RO03BTRL04504203S89584XX- EURO

Revolut : RO56BREL0005507017740100

 

 

Articolul Otilia Maria, la doar trei ani și jumătate, luptă cu cea mai cumplită boală: cancerul! ”Tati, sper să vină și ziua în care o să le uiți pe cele de azi…” apare prima dată în Observatorul Prahovean.