O tânără din Germania n-a fost primită în învățământ din cauză că are prea multe piercinguri

Lisa Lang, 23 de ani, din Aalen, landul Baden-Württemberg (Germania) ar fi dorit să devină profesoară, însă n-a fost primită la Academia Maria Stern din Nördlingen din cauza tatuajelor și piercingurilor de pe corp, informează ziarul german Bild. Lisa iese imediat în evidență. Blondă, tatuaje și piercing-uri. Prea multe? Pentru instituția de învățământ din Bavaria, […]

O tânără din Germania n-a fost primită în învățământ din cauză că are prea multe piercinguri

Lisa Lang, 23 de ani, din Aalen, landul Baden-Württemberg (Germania) ar fi dorit să devină profesoară, însă n-a fost primită la Academia Maria Stern din Nördlingen din cauza tatuajelor și piercingurilor de pe corp, informează ziarul german Bild.


Lisa iese imediat în evidență. Blondă, tatuaje și piercing-uri. Prea multe? Pentru instituția de învățământ din Bavaria, da! ”Bijuteriile corporale” pentru cursanții care aspiră la o carieră de dascăl sunt posibile ”doar într-o măsură limitată”. Iar acest lucru este înregistrat și în regulile interne.


Lisa ar fi dorit să înceapă cursurile pe 8 septembrie. Ea a refuzat să semneze regulamentul și a încercat să vorbească cu persoanele din conducerea școlii. Însă nu a avut succes.


Academia a replicat că Lisa a acceptat regulile interne în procesul de
aplicație online de pe 4 iunie: ”În plus, ea a trimis două fotografii pentru
dosar, unde nu pot fi văzute piercingurile buzelor și nici ale limbii”.


”Nu am astfel de poze”, a reacționat tânăra, care a vorbit despre discriminare.Dr. Sigrid Christeiner, directorul academiei din Nördlingen, a explicat că Lisa nu ar fi tocmai un model pentru viitorii săi elevi, care ar putea apela la ”aceste bijuterii iritante”.


La o altă Academie Maria Stern - cea din Augsburg - piercingurile nu sunt un obstacol. Lisa s-a înscris pentru a deveni bonă.


În Franța, un profesor a investit 60.000 de euro în arta corporală


Francezul Sylvain Hélaine (35 de ani) a investit aproape 60.000 de euro în arta sa corporală. Chiar și ochii profesorului sunt tatuați. Potrivit propriei declarații, profesorul de școală primară din Palaiseau, lângă Paris, nu are probleme cu elevii săi. ”La prima lecție, copiii sunt neîncrezători, dar când observă că sunt un profesor complet normal, totul este în regulă”, a spus el.


Foto: schwaebische.de