O nouă poluare cu benzen și toluen în Ploiești. Nivelul maxim admis a fost depășit de aproape 5 ori

Rețeaua de monitorizare a calității aerului din municipiul Ploiești a înregistrat în noaptea de miercuri spre joi, dar și în această dimineață, noi depășiri ale nivelului maxim admis la benzen, dar și la toluen. Asta după ce, în luna martie, autoritățile de mediu au recunoscut că ploieștenii au respirat un amestec de benzen, toluen și […] Articolul O nouă poluare cu benzen și toluen în Ploiești. Nivelul maxim admis a fost depășit de aproape 5 ori apare prima dată în Observatorul Prahovean.

O nouă poluare cu benzen și toluen în Ploiești. Nivelul maxim admis a fost depășit de aproape 5 ori

Rețeaua de monitorizare a calității aerului din municipiul Ploiești a înregistrat în noaptea de miercuri spre joi, dar și în această dimineață, noi depășiri ale nivelului maxim admis la benzen, dar și la toluen. Asta după ce, în luna martie, autoritățile de mediu au recunoscut că ploieștenii au respirat un amestec de benzen, toluen și m-xilen.

Cele mai mari depășiri s-au înregistrat pe timpul nopții de miercuri spre joi, însă nivelul maxim admis la indicatorul benzen a fost depășit și în această dimineață la mai multe stații din municipiu.

Astfel, la stația PH4, în data de 8 aprilie, la ora 04.00, concentrația de benzen a fost de 24,60 ug/m3. Nivelul maxim admis a fost depășit și în intervalul orar 05.00 – 09.00, când s-au înregistrat între 7,92 ug/m3 – 18,62 ug/m3, în condițiile în care valoarea limită anuală pentru protecția sănătății umane este de 5 ug/m3.

Concentrații mari de benzen s-au înregistrat însă și la celelalte stații de monitorizare a calității aerului din Ploiești.

În ciuda faptului că depășirile la benzen nu mai pot fi puse pe seama traficului auto, diminuat cu mult în perioada stării de alertă, ca urmare a restricțiilor de circulație, autoritățile de mediu nu au transmis, momentan, care este poluatorul.

Potrivit raportărilor de la stațiile de monitorizare aerul din Ploiești a fost sufocat și de toluen, care, în mod normal nu ar trebui să se regăsească în aer în nicio concentrație, având efecte nocive dacă este inhalat.

Reamintim faptul că și în luna martie 2021, aerul din Ploiești a fost poluat cu o combinație extrem de nocivă, respectiv benzen, toluen și m-xilen.

Reamintim faptul că în luna martie, autoritățile de mediu au recunoscut că ploieștenii au respirat benzen, toluen și m-xilen, însă la acea dată nu a fost identificat poluatorul.

Citește și: Ploieștenii au respirat otravă timp de trei zile. Cocktail de benzen, toluen și m-xilen în atmosferă. Cele mai mari depășiri au fost la stația APM din Brazi

Articolul O nouă poluare cu benzen și toluen în Ploiești. Nivelul maxim admis a fost depășit de aproape 5 ori apare prima dată în Observatorul Prahovean.