O lebădă albă, specie protejată de lege, salvată de polițiștii ialomițeni de la Protecția Animalelor

O lebădă albă, aflată într-o stare precară de sănătate a fost salvată de polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor. Pasărea, protejată de lege, a fost găsită pe partea carosabilă, în apropierea lacului de acumulare [...]

O lebădă albă, specie protejată de lege, salvată de polițiștii ialomițeni de la Protecția Animalelor

O lebădă albă, aflată într-o stare precară de sănătate a fost salvată de polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor. Pasărea, protejată de lege, a fost găsită pe partea carosabilă, în apropierea lacului de acumulare Dridu.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Ialomița au fost sesizați în cursul zilei de miercuri, 22 iulie, cu privire la faptul că o lebădă, care nu mai poate zbura și pare rănită, se află pe partea carosabilă din zona comunei Dridu, în apropierea lacului de acumulare.

„Lebăda a fost găsită de polițiști în scurt timp de la primirea sesizării, iar aceștia au stabilit că pasărea se afla într-o stare precară de sănătate, fiind speriată și în pericol să fie rănită de autovehicule”, au precizat reprezentanții IPJ Ialomița.

Polițiștii au preluat lebăda și au încredințat-o reprezentanților unui centru de salvare și reabilitare a animalelor sălbatice, care îi va acorda toate îngrijirile necesare până când va putea să se reintegreze în mediul natural.

Lebedele sunt protejate prin lege și „sunt interzise de lege uciderea sau capturarea acestora, indiferent de metodă utilizată, perturbarea habitatului lor, deteriorarea sau distrugerea cuiburilor”.