O infecție fungică mortală, rezistentă la medicamente, se răspândește în SUA

O infecție fungică mortală, greu de tratat, care s-a răspândit prin aziluri și spitale în SUA devine și mai periculoasă, potrivit cercetătorilor care au identificat pentru prima dată mai multe cazuri de Candida auris complet rezistentă la medicamentele existente, relatează New York Times. CDC a identificat mai multe cazuri de Candida Auris, în două spitale din […] Articolul O infecție fungică mortală, rezistentă la medicamente, se răspândește în SUA apare prima dată în Observatorul Prahovean.

O infecție fungică mortală, rezistentă la medicamente, se răspândește în SUA

O infecție fungică mortală, greu de tratat, care s-a răspândit prin aziluri și spitale în SUA devine și mai periculoasă, potrivit cercetătorilor care au identificat pentru prima dată mai multe cazuri de Candida auris complet rezistentă la medicamentele existente, relatează New York Times.

CDC a identificat mai multe cazuri de Candida Auris, în două spitale din Texas și într-un centru de îngrijire din Washington, DC.
Constatarea, publicată joi de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, este o evoluție alarmantă în evoluția Candida auris, o infecție tenace, descoperită în Japonia în 2009, care s-a răspândit de atunci în întreaga lume. Detalii pe hotnews.ro

Articolul O infecție fungică mortală, rezistentă la medicamente, se răspândește în SUA apare prima dată în Observatorul Prahovean.