O femeie din Lapoș, care a fost mușcată de un șarpe, plimbată pe la spitalele din Prahova: „Nu există vaccin antiviperin, nu sunt locuri în spitale și nu a primit nimic de mâncare!”

Noi acuzații planează asupra Spitalului Județean de Urgență Ploiești. O femeie în vârstă de 51 de ani, din comuna Lapoș, a fost mușcată, sâmbătă, de un șarpe. Ginerele pacientei susține că femeia a fost transportată la Județean, iar de atunci nu i s-a administrat vaccinul antiviperin, dar a fost „plimbată” de două ori la Secția […] Articolul O femeie din Lapoș, care a fost mușcată de un șarpe, plimbată pe la spitalele din Prahova: „Nu există vaccin antiviperin, nu sunt locuri în spitale și nu a primit nimic de mâncare!” apare prima dată în Observatorul Prahovean.

O femeie din Lapoș, care a fost mușcată de un șarpe, plimbată pe la spitalele din Prahova: „Nu există vaccin antiviperin, nu sunt locuri în spitale și nu a primit nimic de mâncare!”

Noi acuzații planează asupra Spitalului Județean de Urgență Ploiești. O femeie în vârstă de 51 de ani, din comuna Lapoș, a fost mușcată, sâmbătă, de un șarpe. Ginerele pacientei susține că femeia a fost transportată la Județean, iar de atunci nu i s-a administrat vaccinul antiviperin, dar a fost „plimbată” de două ori la Secția Interne de pe Buna Vestire, unde nu erau, însă, locuri libere. Povestea nu se sfârșește aici.

„Sâmbătă, soacra mea s-a dus să verifice niște terenuri. La un moment dat, a fost mușcată de un șarpe negru în zona gleznei.

A fost chemată imediat ambulanța și a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde am aflat că nu există vaccin antiviperin.

Îngrijorat, personal, am căutat la mai multe farmacii, iar apoi am sunat la mai multe spitale, inclusiv în București, după ce soacra mea mi-a povestit că a început să vomite, că nu mai vede și că se simte rău.

Am găsit un spital în București care avea vaccinul însă mi s-a spus că solicitarea trebuie vină din partea Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Am sunat-o pe soacra mea să vorbească cu medicul de gardă și să anunțe că există vaccinul în București. I s-a spus că nu este nevoie, deși avea piciorul umflat și avea mai multe simptome. A fost băgată la perfuzie și ținută pe un pat la UPU, până duminică dimineață.

Duminică, am înțeles că s-a încercat transferul ei la Secția de Boli Interne de pe Buna Vestire, de la fosta maternitate. A fost dusă până acolo cu o ambulanță, dar nu avea locuri libere. Prin urmare s-a întors, din nou, cu ambulanța la Județean.

Luni dimineață a fost văzută de o comisie de medici și i s-a spus, iar, că va fi transferată la Secția de la Buna Vestire. Atunci, le-ar fi spus medicilor că vrea să meargă la un spital din București, dar a fost dusă iar cu ambulanța la Secția de la Buna Vestire. Ajunsă acolo însă a primit același răspuns că există un singur pat liber pentru cazurile urgente.

Prin urmare s-a întors cu ambulanța iar la Județean. Acum am aflat că va fi transferată la Spitalul Orășenesc Urlați, pentru investigații.

Pe toată durata cât a stat la Județean nu a primit nimic de mâncare. Dacă nu eram noi murea de foame.

Probabil că așa se întâmplă și cu pacienții care nu au rude. M-a intrigat și mai mult faptul că am încercat să ajutăm, în condițiile în care aflasem că nu există vaccin. Faptul că nu există comunicare între secțiile spitalului, dar și situația de fapt e o altă problemă. Mi se pare nefiresc ceea ce s-a întâmplat”, ne-a povestit Valentin, ginerele femeii.

Am încercat să obținem un punct de vedere din partea Spitalului Județean de Urgență Ploiești cu privire la sesizarea primită la redacție, însă până la momentul publicării cazului nu ne-a fost transmis un răspuns.

Articolul O femeie din Lapoș, care a fost mușcată de un șarpe, plimbată pe la spitalele din Prahova: „Nu există vaccin antiviperin, nu sunt locuri în spitale și nu a primit nimic de mâncare!” apare prima dată în Observatorul Prahovean.