O echipă belgiană a renunţat să participe la Turul Ciclist al Sibiului din cauza înmulţirii cazurilor de Covid-19 în România. ”Țara este considerată ca o zonă de risc”

Echipa Alpecin-Fenix a renunţat să participe la Turul Sibiului, competiţie care va avea loc în perioada 23-26 iulie, din cauza înmulţirii cazurilor de Covid-19 în România, informează Agerpres, citând site-ul radioteleviziunii belgiene RTBF. „Ţinând cont de creşterea recentă a numărului de cazuri noi de Covid-19 în România, ţara este considerată ca o zonă de risc […]

O echipă belgiană a renunţat să participe la Turul Ciclist al Sibiului din cauza înmulţirii cazurilor de Covid-19 în România. ”Țara este considerată ca o zonă de risc”

Echipa Alpecin-Fenix a renunţat să participe la Turul Sibiului, competiţie care va avea loc în perioada 23-26 iulie, din cauza înmulţirii cazurilor de Covid-19 în România, informează Agerpres, citând site-ul radioteleviziunii belgiene RTBF.


"Ţinând cont de creşterea recentă a numărului de cazuri noi de Covid-19 în România, ţara este considerată ca o zonă de risc (trecând de la codul verde la cel portocaliu) de către ministerul belgian al Afacerilor Externe", a indicat echipa belgiană într-un comunicat publicat joi.


"Aceasta implică măsuri suplimentare pentru călătorie, iar după întoarcere este puternic recomandată o carantină de 14 zile . Staff-ul nostru medical estimează că participarea noastră la Turul Sibiului este responsabilă faţă de ciclişti, de membrii staff-ului şi de public. În consecinţă, vom relua competiţia pe 1 august cu Strade Bianche", a adăugat Alpecin-Fenix.


Liderul acestei competiţii, olandezul Mathieu van der Poel, urma să reia competiţia în Turul Sibiului, notează RTBF. Van der Poel este triplu campion mondial la ciclocros şi câştigător al cursei Amstel Gold Race în 2019.


La rândul lor, organizatorii Turului Sibiului au indicat, pe pagina de Facebook a competiţiei, că Alpecin-Fenix nu va mai participa."Împreună cu organizatorii Turului Sibiului am monitorizat situaţia permanent. Din păcate noi am ajuns la concluzia că deplasarea în România nu mai constituie o opţiune... Vrem să mulţumim organizatorilor competiţiei pentru înţelegerea şi cooperarea din ultimele săptămâni", au transmis reprezentanţii Alpecin-Fenix într-un comunicat, potrivit organizatorilor.