O companie va lansa primul smartphone anti-microbian

Compania britanică Bulitt Mobile, care produce smartphone-uri sub brandul Caterpillar, se pregătește să lanseze primul model anti-microbian. Modelul CAT S42 este deja foarte rezistent, putând fi spălat cu apă și săpun la robinet de către […] Articolul O companie va lansa primul smartphone anti-microbian apare prima dată în Go4IT.

O companie va lansa primul smartphone anti-microbian

Compania britanică Bulitt Mobile, care produce smartphone-uri sub brandul Caterpillar, se pregătește să lanseze primul model anti-microbian.

Modelul CAT S42 este deja foarte rezistent, putând fi spălat cu apă și săpun la robinet de către utilizatori. Începând cu 2021, însă, telefonul va primi un strat suplimentar de protecție împotriva virusurilor și bacteriilor.

Terminalul va fi acoperit cu un strat numit Biomaster, care omoară microbii și bacteriile. Materialele din care va fi realizat telefonul vor include ioni de argint, un metal antiviral.

Dezvoltatorul Biomaster susține că tehnologia poate reduce cu 80% numărul de bacterii de pe dispozitiv în 15 minute și cu 99,9% în 24 de ore.

Bulitt Mobile spune că noul S42 va putea fi spălat în continuare cu apă și săpun, dar și cu substanțe dezinfectante.

Terminalul se va adresa persoanelor care lucrează în sistemul sanitar, dar și celor care trebuie să viziteze multe locuri prin prisma locului de muncă.

În timpul pandemiei au fost dezvoltate mai multe materiale și soluții anti-microbiene.

O echipă de la LAMP Lab din cadrul University of Pittsburgh a dezvoltat un material care nu doar că poate respinge lichidele, precum sângele sau saliva, dar nu le permite nici virusurilor și bacteriilor să adere la suprafața lui.

Totodată, o echipă de cercetători de la o universitate din Hong Kong a inventat un strat anti-microbian care poate rezista timp de trei luni pe suprafețele pe care este aplicat.

Articolul O companie va lansa primul smartphone anti-microbian apare prima dată în Go4IT.